A pápai tűzoltók ajándéka a kórháznak


2011-12-22 23:30:38  | cikk: HuHa  | fotó: Mike György  | 


A pápai tűzoltók ajándéka a kórháznak főképe
Hasznos „karácsonyi” ajándékkal lepték meg a pápai lánglovagok a gr. Esterházy Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályát: egy hordozható EKG készüléket vásárolhatott az egészségügyi intézmény a tűzoltók adományának köszönhetően. A készülék a napokban érkezett meg és már szolgálatba is lépett a betegek korszerű ellátása érdekében.
-Szeptemberben a kormány döntésének megfelelően kifizették a tűzoltók 2004 és 2007 között keletkezett túlmunkáinak díját. Amikor megkaptuk a pénzt, kollégáimmal összedugtuk a fejünket és úgy döntöttünk, hogy teszünk egy jótékonysági felajánlást. A pápai kórházra esett a választásunk és főigazgató asszonnyal egyeztetve, egy hordozható EKG készülék vásárlása mellett döntöttünk – mesélte Csillag István, a Pápa Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltóságának megbízott parancsnoka. A kétszázhúszezer forintos adomány nagy segítség volt a kórháznak, hiszen így hozzájuthattak egy olyan orvosi eszközhöz, melyet eddig nélkülözni kellett a szülészeten.
-Sajnos minden osztályunkra jellemző, hogy műszerezettsége nem megfelelő, a gépek elkopnak, elhasználódnak, elöregednek. Nem beszélve arról, hogy sokszor nagy szükség van a mobil készülékekre. Így nagyon örültem a pápai tűzoltók megkeresésének, akik a szülészeti osztályt szerették volna megajándékozni – mondta a főigazgató asszony. A mobil EKG készülékre azért van szükség, mert az osztályon fekvő kismamák, nőgyógyászati műtétre váró betegek nem mindig tudnak a vizsgálóba kimenni és néha a betegágynál kell elvégezni a szükséges vizsgálatokat. A hirtelen szükség olykor úgy hozta, hogy más osztályról kellett nagyon gyorsan EKG készüléket áthozni – és ez a probléma most megoldódott – magyarázta dr. Vörös Ibolya.
-Meglepődve és nagy örömmel fogadtam a felajánlást, azért is, mert megtudtam, hogy milyen összegből származik ez az ajándék. Azt gondolom, hogy ez olyan nemes gesztus volt a pápai tűzoltók részéről, ami példaértékű: ők kaptak és ennek az örömét adták tovább nekünk felajánlásukkal – fogalmazott a főigazgató, hozzátéve, nagy köszönettel fogadták az osztályon az új berendezést. Az ajándékot mi kaptuk, de ennek igazi haszonélvezői a betegek – tette hozzá dr. Halász László főorvos, a szülészet-nőgyógyászati részleg szakmavezetője. A pápai kórházban évente közel háromszázötven szülés van és még egyszer ennyi nőgyógyászati beteget látnak el, az ő ellátásukat jelentősen javítja a berendezés.
-Ma már elvárás, hogy kivizsgált állapotban, biztonságban kerüljenek a betegek a műtétre, és feltétlenül fontos, hogy szívük, keringésük állapotát ellenőrizni tudjuk. A most kapott hordozható EKG készülék nagyon praktikus, digitális, könnyen kezelhető, össze sem hasonlítható a régi berendezésekkel – mondta el első tapasztalatait a főorvos. Dr. Halász László azt is hozzátette, nagy öröm ilyen segítőkész emberekkel találkozni, akik a nehéz gazdasági helyzetben is azon gondolkodnak, hogy miként tudnak másokon segíteni. Az egészségügyet érdemes, kell és sajnos szükséges külön támogatni, fogalmazott.
Az egészségügyi intézmény főigazgatója elmondta, minden évben kapnak kisebb-nagyobb felajánlásokat, amit nagyon köszönnek. Tavaly a környékbeli vállalkozók felújították a kórház összes folyosóját, most a tűzoltók támogatásának örülhetnek és a Pápai Vízműtől is kaptak egy nagyobb adományt. A cég ugyanis kétmillió forinttal támogatta a kórházat, amit a kardiológiai osztály új ultrahangkészülékének megvásárlásához használtak fel. A berendezéshez az önkormányzat is hozzájárult, így gyarapodhatott a kórház eszközparkja. Dr. Vörös Ibolya kiemelte, a Vízmű támogatásával közvetetten a pápai és Pápa környéki lakosok is támogatják a gr. Esterházy Kórházat. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!