Karácsonyi adomány a Teuton Lovagrendtől


2011-12-22 19:52:52  | cikk:  | 


Karácsonyi adomány a Teuton Lovagrendtől főképe
21 raklapnyi bébiételt hozott Pápára ma reggel a Németországból érkező kamion. A Teuton-adományt ezúttal is több intézmény osztja szét. Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézmények Gondozási Központja 12, a katolikus egyház 9 raklapnyi bébiételt juttathat el a rászorulókhoz.
Egy-egy raklapon több mint 1200 adag körtés-barackos bio bébiétel volt. A német gyártó gluténmentes, cukor hozzáadása nélkül készült finomságai hosszú lejáratúak, 2012 májusáig fogyaszthatóak, így a Családsegítés munkatársai januártól kezdik meg az osztást: intézményeknek és a szolgálat látókörébe került családoknak juttatnak majd az adományból - mondta a szolgálat vezető családgondozója, Maródiné Győrfy Viktória.
A katolikus egyház a karácsony utáni napokban szervezi meg az osztást, az adomány egy részét Pápán vehetik át a rászorulók, a másik részét Erdélybe viszik tovább.
A kamion Pápáról Sümegre indult, oda további nyolc raklapnyi bio bébiételt küldött a lovagrend. Szíjártó László káplántól megtudtuk: nem véletlen, hogy ez a két város rendszeresen kap adományokat Németországból, hisz a sümegi polgármester a lovagrend magyarországi tartományi főnöke, dr. Mail József apát pedig a lelki vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!