Hivatalosan is átadták a bővített-felújított Munkácsy iskolát


2011-12-21 22:15:56  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Hivatalosan is átadták a bővített-felújított Munkácsy iskolát főképe
Ünnepélyes keretek között adták át ma délután a Munkácsy Mihály Általános Iskola épületét. Az újonnan épített aulában tartott rendezvényen diákok és pedagógusok, kivitelezők és a város vezetői tekintettek vissza az elmúlt másfél év eseményeire és összegezték az beruházást. A ceremóniát megelőző sajtótájékoztatón Osztrovszky Péter, a kivitelező Munkácsy 2010 Konzorcium vezetője ismertette a több mint fél milliárd forintos fejlesztés során elvégzett munkákat, kiemelve, hogy az építkezést pápai és pápa környéki építőipari cégek végezték. A 2010 szeptemberében megkezdett fejlesztés eredményeképpen az intézmény alapterülete 2100 m2-ről 3500 m2-re bővült, nyolc új tantermet alakítottak ki, galériás aulát építettek, felújították a régi épületszárnyat és részleges akadálymentesítést végeztek az ún. forfa épületben. A „PápaMunkácsy Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című projekt befejezésével a korábban tizennyolc tantermes iskola huszonhét tanteremmel rendelkező, modern intézménnyé vált.
Az ünnepséget az iskola diákjainak műsora nyitotta meg, majd a kivitelező jelképesen átadta az épület kulcsát Egyházi Viktornénak, az intézmény igazgatójának, aki beszédében felidézte az iskola történetét és korábbi fejlesztéseit, hozzátéve, hogy az elmúlt harminc évben jelentős felújítás, korszerűsítés nem történt az épületen. Az igazgatóasszony köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak a sikeres pályázatért és a kivitelezőknek, hogy munkájukkal gyönyörűen felújított, új épületszárnnyal bővített épületet varázsoltak a régi iskolából. Mosolyogva idézte fel az elmúlt másfél év eseményeit, amikor légkalapácsok zaja mellett tanítottak, amikor áramszünetek tarkították a tanítási órákat, de mint mondta, az építkezés során végig probléma nélkül dolgozhattak egymás közvetlen közelében az építők és az iskola pedagógusai, tanulói.   Dr. Kovács Zoltán, a térség megválasztott országgyűlési képviselője köszöntőjében gratulált a projekt sikeres megvalósításához, és áttekintette azt az iskolafejlesztési koncepciót, melynek keretében az elmúlt években megújultak a város oktatási intézményei.
-Ebben az iskolában megmaradt a régi épületszárny sármja, mellette felépült egy 21. századi épületrész, s megteremtődött a két épületrész összhangja – dicsérte a tervezők és kivitelezők munkáját a képviselő, hozzátéve, nagyon fontos, hogy milyen környezetben tanulnak a gyermekek, de az esztétikus külső mellett rendkívül fontos az iskolában folyó munka minősége is.
-Egy iskolaépület önmagában nem sokat jelent, az akkor ér valamit, ha az iskolaépületben tanítanak és tanulnak, ha diákok és pedagógusok töltik meg élettel ezeket a falakat és úgy gondolom, hogy itt a Munkácsyban, jó kezekbe kerülnek a diákok és hasznos polgáraivá válnak a városnak és az országnak.
Dr. Áldozó Tamás polgármester személyes élményeivel kezdte köszöntőjét, hiszen általános iskolai tanulmányait a tókerti iskolában végezte, és mint mondta, nem csupán polgármesterként jött el a rendezvényre, hanem öregdiákként is.
-Az öregdiák örökké adósa annak az intézménynek, amelyben pallérozódott. Én az t kívánom, hogy azok a diákok, akik most neveltjei ennek az intézménynek, érezzék így egész életükben – mondta.
A polgármester kiemelte, ez az iskola – követve a város többi általános iskoláját – átlépett a 21. századba. A korszerű építési anyagok felhasználása, a megújuló energiaforrások használata, a kor oktatási követelményeinek megfelelően kialakított szaktantermek mind ezt igazolják.
A köszöntőket követően a beruházás során kiemelkedő munkát végző dolgozókat oklevéllel jutalmazták, a történelmi egyházak képviselői megáldották az iskolát, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a jelenlévők megtekintették az iskolaépületet.
A téli szünet után, a munkácsysok az iskolaépület minden zegét-zugát immár magukénak tudhatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!