Készülnek a 2012-es évre - ülésezett a PÖKÖ


2011-12-21 18:46:51  | cikk: mo  | 


Készülnek a 2012-es évre - ülésezett a PÖKÖ főképe
Ülésezett a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat (PÖKÖ) ma délután. A Keller Ludmilla elnök vezetésével megtartott ülésen a képviselők beszámolót hallgattak meg az év utolsó kulturális programjáról, amely november 24-én egy kettős kiállítást foglalt magában. A 13 örmény főváros címmel összeállt tárlat Örményország viharos történelmét ölelte át, míg Balogh Ádám fotókiállítása a mai Örményországot mutatta be az alkotó szemével. A Helyőrségi Művelődési Otthonban tartott  rendezvény – a számos érdeklődő ellenére – nem a szervezők elképzelései szerint zajlott – derült ki az ülésen. Keller Ludmilla nehezményezte Avanesian Alex, az Országos Örmény Önkormányzat elnökhelyettese és dr. Áldozó Tamás polgármester távollétét.
A második napirendi pontban Keller Ludmilla arról számolt be, hogy a PÖKÖ együttműködési megállapodást kötött az Országos Örmény Önkormányzattal. Az együttműködés keretében a kisebbségi önkormányzat előtt több lehetőség megnyílhat a jövő évi kulturális programok összeállítása tekintetében.
Az ülésen a testület tagjai tárgyaltak a 2012. év programjairól is. Az elnök kiemelte, mindenképpen megtartják hagyományos programjaikat, megemlékezéseiket – október 6-án, október 23-án, március 15-én, április 24-én az örmény genocídium emléknapján és szeptember 18-án az Örmény Köztársaság kikiáltásának ünnepén. Az említetteken túl az Országos Örmény Önkormányzat támogatása mellett Pápára érkezhet egy az Örményország ősi kultúráját, történelmét bemutató levéltári gyűjtemény, egyenesen a jereváni Matenadaran levéltárból, mely számos értékes ősi örmény dokumentumot őriz. A három beszámolót a képviselők egyhangúlag elfogadták.
A PÖKÖ eleget téve törvényi kötelezettségének közmeghallgatást tartott az ülés után. Keller Ludmilla összefoglalta a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat történetét az alakulástól napjainkig és beszámolt főbb programjaikról is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!