„Karácsony környékén mind gyermekek vagyunk, gyöngyös zsákokba fényálmot rakunk” - Karácsonyi ünnepség a Barát utcai otthonházban


2011-12-21 14:04:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Karácsony környékén mind gyermekek vagyunk, gyöngyös zsákokba fényálmot rakunk” - Karácsonyi ünnepség a Barát utcai otthonházban  főképe
Az Egyesített Szociális Intézmények Barát Utcai Idősek Otthonában (Barát utca 3. ) ma délelőtt tartották a karácsonyi ünnepségét. Vidáné Papp Anita részlegvezető bevezető gondolataiban a szeretetről, a békességről beszélt.
- Nagy ünnepre készülünk. Egész évben talán ezt az ünnepet várjuk a legjobban. Valami különleges érzés tölti el szívünket. A betlehemi születési templom illata, az advent illata lepi el az otthonokat ilyenkor. A ragyogó díszek, kivilágítások mind fokozzák ezt a jó érzést bennünk. A karácsony mindenkinek a szeretetről szól. Ideje tehát, hogy szeretetben éljünk egymással, ám a szeretetet előbb adni kell ahhoz, hogy szeretet legyen a mi szívünkben is - hangsúlyozta Vidáné Papp Anita.
Kissné Marton Bernadett vezető ápoló egy megható karácsonyi történetet olvasott fel, majd kívánt békés ünnepeket a jelenlevőknek.Az ápolók gondosan összeállított bensőséges műsora még ünnepibbé tette ezt a mai délelőttöt.Végül Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt az idősekhez.
- Hány régi emléket, mennyi érzést ébreszt fel bennünk a karácsony ünnepe. Hiszen e napon összejönnek a családtagok, hogy békés, meghitt beszélgetések színtere legyen az otthon, a  béke, boldogság és szeretet szigete. Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak a számunkra. Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül. Ahol béke, elfogadás és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig maradjon bennünk. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessük embertársaink iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek - mondta Szalainé Tihanyi Andrea.
A lakók nevében Németh Ernőné lánya köszönte meg az ápolók egész éves önzetlen, odaadó munkáját, szerető gondoskodását, majd  József Attila szavait idézte, miszerint „ A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él…”
Az ünnepély végén a közös éneklés, a jó hangulatú beszélgetés, majd az ajándékcsomagok átadása következett, melyet az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány támogatott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!