Települési koncepciót dolgoznának ki - testületi ülés Borsosgyőrön


2011-12-20 18:49:33  | cikk: mo  | 


Települési koncepciót dolgoznának ki - testületi ülés Borsosgyőrön főképe
Akárcsak Pápa-Tapolcafőn, Borsosgyőrön is megtartotta soron következő ülését a településrészi önkormányzat. A testület tagjain és elnökén kívül jelen volt – többek közt – dr. Nagy Krisztina aljegyző, Menyhárt László gazdasági osztályvezető és Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője.
A képviselők véleményezték Pápa Város Képviselőtestülete december 22-én tárgyalandó rendelet-tervezeteit. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata egyhangúlag elfogadásra javasolta a helyi iparűzési adóról, az idegenforgalmi adóról, a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés díjairól, a temetőkről és a temetkezésekről, a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, az építményadóról és a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelet-tervezeteket. Ez utóbbi tervezet kapcsán Bereczki Nóra, a részönkormányzat testületének tagja javasolta, hogy a kommunális adó mértéke ne haladja meg a 10000 forintot. A képviselő 9500 forint/adótárgy/év összegben javasolná az adó megfizetését.
A testületi ülésen a képviselők beszámolót hallgattak meg a temető helyzetéről, a környezet állapotáról, a település közbiztonságáról, a szilárd hulladékkezelés ügyéről és a Közterület-felügyelet tevékenységéről. A rendőrségi beszámolóban elhangzott, 2010-ben 8 bűncselekményt regisztráltak a településrészen, míg ez a szám 2011-ben 5-re csökkent. A Pápai Rendőrkapitányság képviselője Máté István elnök kérdésére válaszolva elmondta, mind Pápa városban, mind a csatolt településeken havi két alkalommal tartanak ellenőrzést a szórakozóhelyeken. A szilárd hulladékkal kapcsolatban Mészáros István, a Közszolg Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást. A szakember elmondta, jelenleg a pápai hulladékot Ajkára szállítják, mivel a királyszentistváni hulladéklerakó átadás-átvétele, a májusi tűzeset miatt leállt. Az üzembe helyezéssel még néhány hónapot várni kell – derült ki a beszámolóból. Radó István, a Közterület-felügyelet vezetője – akárcsak Tapolcafőn – a gyakoribb lakossági bejelentéseket szorgalmazta, hiszen – véleménye szerint – ez megkönnyíti és hatékonyabbá teszi munkájukat.
Az ülés végén Máté István arról számolt be, tervezik egy három évre szóló települési koncepció kidolgozását, melynek kidolgozásában nagy mértékben számítanak a városrész lakosságára. A koncepció akár már januárban elkészülhet, amelyet Pápa Város Képviselőtestülete elé kívánnak tárni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!