A nevetés gyógyír - bohócdoktorok gyógyítottak a pápai kórházban


2011-12-20 18:07:24  | cikk: mo  | 


A nevetés gyógyír - bohócdoktorok gyógyítottak a pápai kórházban  főképe
Párnaellenőrzést tartottak a bohócdoktorok ma délelőtt a pápai kórház gyermekosztályán. Akinek nem találtak morzsát az ágyában, azt megajándékozták mindenféle finomsággal és játékokkal.
A Bohócszínház Alapítvány 1996 óta nyújt vidám előadásokat hátrányos helyzetben élő és beteg gyermekek számára. A bohócdoktorok jobbára kórházakba, rehabilitációs intézményekbe látogatnak el, céljuk, hogy a fájdalomtól és a kezelésektől sok esetben depressziós, kiszolgáltatott gyerekeket felvidítsák, oldják a feszültséget és kizökkentsék őket bezártságukból, így segítve gyógyulásukat.
A Bohócszínház Alapítvány önkénteseit ezúttal a Vianni üzletlánc segítette ajándékokkal, így Hajakóc bohóc nemcsak műsorával, de értékes játékokkal is mosolyt csalhatott a gyógyuló gyerekek arcára. A Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán csaknem 10 kis beteg várta a bohócdoktorokat, volt, aki örült nekik, de volt olyan is, aki megilletődött Hajakóc bohóc láttán. Dr. Billinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos elmondta, közel három éve már, hogy a bohócdoktorok gyakran ellátogatnak Pápára, évente két-három alkalommal. A gyermekek számára mindig nagy öröm az előadásuk, és emlékezetes élmény marad számukra.
A Bohócszínház Alapítvány igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni ingyenes tevékenységét. Ezt a célt szolgálja nemrég megjelentetett kiadványuk is, a Bohócok a kórházakban című tanulmány. Kiadványukban a speciális körülmények között alkalmazható technikákat mutatják be azok számára, akik érdeklődnek a bohócdoktori tevékenység iránt és csatlakozni kívánnak szervezetükhöz. Az alapítványnak szüksége is van a támogatásra és az önkéntesekre, hiszen tevékenységüket ellenszolgáltatás nélkül végzik, előadásaik teljesen ingyenesek, az utazás költségét azonban csak az adók egy százalékából tudják finanszírozni.
(Az alapítvány adószám: 18153505-1-42)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!