Egészséges ételek a Mezőben


2011-12-19 22:10:29  | cikk: HuHa  | 


Egészséges ételek a Mezőben főképe
Az ökoiskolai program keretében várta előadás ma a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézményének diákjait, a volt Mező konferenciatermében. A téma az egészséges táplálkozás volt, melyről Borbély Lajosné életmódoktató tartott látványos, kóstolóval egybekötött tájékoztatót. A közel száz diák részvételével zajló programon a hagyományos élelmiszer alapanyagok felváltására alkalmas egészséges termékekkel ismerkedtek meg a résztvevők, és azok élettani hatásáról is szólt az előadó. Így szó esett a cukrokról, telített és telítetlen zsírokról, a zöldségek fogyasztásának fontosságáról, a szervezet elsavasodásáról és lúgosítási lehetőségeiről is. A tanulók megtudhatták, mely élelmiszerek okoznak magas koleszterinszintet, milyen ételek járulnak hozzá a cukorbetegség és a szívinfarktus kialakulásához, de arról is szó esett, hogy mely természetes élelmiszerek segítenek például a tinédzserkori pattanások megszüntetésében. Ha a chipsek mellé például nyers uborkát fogyasztunk, máris ellensúlyoztuk annak savasító hatását – ez csak egy volt a sok, egészséges életmódhoz tartozó jótanácsból.
-Az előadáson nemcsak a száraz tényeket ismerhetik meg diákjaink, hanem a valóságban is bemutatjuk az egészséges élelmiszereket, sőt meg is kóstolhatnak néhány bio alapanyagból készült ételt – mondta el Fehér Zsófia, az Ökoiskolai Munkaközösség vezetője. A mai előadás az idei évben elnyert „ökoiskola” címhez tartozó vállalások egyike volt. A programban négy éven át a természet és környezet védelmére és az egészségvédelemre hívják fel az iskola diákjainak figyelmét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!