A Karácsony itt van - adventi hangverseny az Erkelben


2011-12-19 06:07:28  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Karácsony itt van - adventi hangverseny az Erkelben főképe
A hagyományoknak megfelelően idén is szívmelengető karácsonyi hangversenyt rendezett advent negyedik vasárnapján az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. Az iskola aulája zsúfolásig megtelt, így a fellépők a 16 órakor kezdődő, közel másfél órás koncertet 18 órakor megismételték.
A zeneszerető közönséget Heizer Zoltánné Makkai Sándor szavaival köszöntötte.
- A Karácsony itt van. Lehet, hogy csak hangulat, csak külsőség: mégis nagyon nagy és áldott alkalom, talán az utolsó alkalom arra, hogy mélységes igazságára ráébredjünk és a hangulatból valóságot, a külsőségekből lelkiséget teremtsünk.
A karácsony előtti négy hét, advent időszaka a várakozás, a lelki felkészülés időszaka, melyre az Erkel iskola is nagyon készült, gyerekek és felnőttek egyaránt. Az iskola ünnepi díszbe öltözött, az adventi koszorún meggyújtották az utolsó gyertyát, a diákok új gallérokat kaptak, hiszen a külsőség is nagyon fontos. Heizer Zoltánné úgy fogalmazott, a karácsony azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt nem lehet várni.
Az adventi hangversenyen, az iskola keretein belül működő összes kórus fellépett, elsőként a Minikórus, majd a Nótafa és Tagozatos Nagykórus lépett a pódiumra az iskolai zenekar kíséretében, végül az Éneklő Szülők Kara és az Erkel Kórus varázsolt meghitt karácsonyi hangulatot aranyvasárnapon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!