Behúzta a rangadót, így első a Pápai Motax Autó KC


2011-12-18 21:18:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Behúzta a rangadót, így első a Pápai Motax Autó KC főképe
Az NB II-es kosárlabda bajnokság nyugati csoportjának első helye volt a tétje a ma esti Pápai Motax Autó KC - Szombathelyi ESE bajnoki találkozónak. A vendégek ezidáig veretlenek voltak a bajnokságban, mind a hat mérkőzésüket megnyerték, legutóbb a Zalaegerszegi KK alakulatát győzték le 65-67-re. Vajda Balázs csapata szintén idegenbeli sikerrel hangolt a mai rangadóra, a pápaiak 69-77-re múlták felül a Siófoki Kosársulit. A mieink a Sömenek, Szekeres, Fülöp, Viant, Horváth kezdő ötössel vágtak neki a meccsnek, melyen az első kosarat Viant szerezte, majd Szekeres Péter szórt egy triplát, így az első percben már 5-0 volt az állás. A fekete mezesek igyekeztek felzárkózni, ám Szekeres egy hármassal 8-4-re módosította az állást. Az első negyed utolsó percéig tartotta négypontos előnyét a Pápa, a hajrá azonban a vendégeknek ment jobban, Laki Ádám hármasával már náluk volt az előny, ami egyben az első 10 perc végeredményét is jelentette (17-19). A csapatok aztán ott folytatták, ahol az első negyedben abbahagyták, szombathelyiek részéről Laki újabb triplát hintett, a pápaiak pedig kihagyták a lehetőségeiket, ráadásul a védekezés sem működött a legjobban (17-22). A mieink Sömeneknek köszönhetően jöttek vissza a meccsbe, sikeres hármasa után két duplát is bedobott (26-24). A negyed hátralévő része egyelő erők küzdelmét hozta, a nagy iram mellett láthattunk – főleg Sömenek Martin részéről - több szép megmozdulást, a hajrá most a mieinknek sikerült jobban, a félidőben 49-43-as állást mutatott az eredményjelző. A nagyszünet után a nehezen összeszorgoskodott előny másfél perc elolvadt, sőt Tóth duplájával ismét a vasiaknál volt az előny (49-51). Fülöp irányításával ismét a mi perceink következtek, ezúttal bejöttek a távoli próbálkozások, így pillanatok alatt 65-53-ra húztak el a hazaiak. Az utolsó másodpercekben Csapai szép hármasának tapsolhattak a kilátogatók, a záró negyedre megnyugtató, 19 pontos különbséggel készülhettek a fehér mezesek (73-54). A záró negyedben próbálta gyorsítani a játékot a Szombathely, sikertelenül, a pápai együttes pedig rutinosan tartotta a különbséget, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben, így mai diadalával a Pápai Motax Autó KC átvette a vezetést az NB II nyugati csoportjában.

Pápai Motax Autó KC - Szombathelyi ESE 85-74 (17-19, 32-24, 24-11, 12-20)

Vajda Balázs: Az előző hazai mérkőzéshez képest fejben nagyon összeszedtük magunkat, majdnem tökéletes játékot mutattunk be. Az első félidőben akadtak gondok a védekezésünkkel, de a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 30 pont körül tudtuk tartani a Szombathelyt, ami a listavezető ellen önmagáért beszél, gratulálok a srácoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!