Demokratikus Koalíció: Teljes a káosz, közel az államcsőd


2011-12-18 08:23:11  | cikk: mo  | 


Demokratikus Koalíció: Teljes a káosz, közel az államcsőd főképe
Zárt körű összejövetele előtt tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció pápai szervezete tegnap délután, melyen részt vett dr. Vadai Ágnes, a DK országos elnökségének tagja, Vitányi Iván tiszteletbeli elnök és Kerecsényi Zoltán, a DK pápai szervezetének vezetője.
A sajtótájékoztatón Vitányi Iván általános képet festett a ma Magyarországon tapasztalható helyzetről, úgy fogalmazott: súlyos fordulópontra érkezett az ország.
- Világossá vált, hogy a jelenlegi kormány hazugságokkal került kormányra. Amit megígért, abból semmi sem teljesült, most pedig eljutott egy olyan holtpontra, amelyről sem maradni, sem továbbmenni nem lehet – mondta el a DK tiszteletbeli elnöke.
Vitányi Iván hozzátette, a társadalom kezd felébredni. A jelenséget a politikus 1945-höz, 1956-hoz és 1989-hez hasonlította. A társadalom elkezdett gondolkodni, el fognak jönni a változások, de nagyon nehéz feladatok előtt állunk – fogalmazott Vitányi Iván.
Vadai Ágnes a sajtótájékoztatón kijelentette: az Orbán-kormány teljes kudarcot vallott, az által kitűzött célok közül semmit sem tudott megvalósítani.
A költségvetési megszorításokat illetően a legsúlyosabbnak és a leginkább jogállam-ellenesnek a magánnyugdíj-pénztári tagokkal kapcsolatos lépést tartjuk. A magyar kormány végérvényesen elveszi a tagoktól a magánnyugdíj-pénztárakban maradás lehetőségét – mondta el Vadai Ágnes.
A DK politikusa elmondta azt is, teljes káosz és zűrzavar uralkodik a kormányban, majd Gyurcsány Ferenc szavait idézte, melyek szerint ilyen közel még nem állt az ország az államcsődhöz.
Vadai Ágnes beszélt a 2012 januárjától életbe lépő hadköteles nyilvántartás létrehozásáról is, amelyben a 18 és 40 év közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiaknak a katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatait vezetik majd.
- Ezekhez az adatokhoz a felállítandó új titkosszolgálat, illetve a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter által kijelölt munkatárs is hozzáférhet. Ezzel teljessé válhat a titkosszolgálatok ellenőrzése, nemcsak a 18-40 közötti férfiak, hanem minden állampolgár tekintetében. Egy jogállamban ez elfogadhatatlan.
A sajtótájékoztatón Kerecsényi Zoltán kisebb csodának nevezte azt, hogy egy újonnan alakult párt, alig hat héttel a megszületése után elérje a parlamenti küszöböt.
- A Medián mérése szerint ezt a bravúrt a DK magénak tudhatja. 2011. végén az MSZP, a Fidesz és a Jobbik is elutasítottabb párt, mint a Demokratikus Koalíció. Az adatok is bizonyítják, hogy a DK elég gyorsan felkerült a politikai térképre, sikeres volt a tagtoborzás. A párt vezetői valamennyi megyében, mintegy 52 településen fordult meg, tartott fórumot, illetve sajtótájékoztatót az országban – jelentette ki Kerecsényi Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!