Emlékversenyen remekeltek kung-fusaink


2009-12-02 12:06:02  | cikk:  | 


November 28-án Budapesten rendezték a 2009. évi Seven Star országos bajnokságot, ami a stílus megalapítójának, Tix Richárdnak az emlékversenye valamint a Magyar Seven Star Szövetség hivatalos válogatott megmérettetése is volt egyben. Városunkat természetesen a Mantis Kung-fu Sportegyesület képviselte, Pintér Péter tanítványai több pontszerző pozíció mellett két első és három második helyet értek el.

- Évente egyszer rendezik meg ezt az országos versenyt, küzdelemben és háromféle formagyakorlatban, pusztakezes, fegyveres és úgynevezett bang bo formában léptünk tatamira. Magyarországon 10 egyesület képviseli ezt a stílust, Pápáról 17 versenyzővel utaztunk el a fővárosba. Karvas Esztert és Kapcsándi Martint kell kiemelnem, ők light contact küzdelemben első helyet szereztek.

Az év december 19-én zárul, ekkor tartja a Hét Csillag Egyesület szokásos karácsonyi ünnepségét a Jókai utcai edzőteremben, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Pápai helyezések:


      Light Contact küzdelem

Karvas Eszter (felnőtt) 65 kg felett 1. helyezés

Kapcsándi Martin (14-15 évesek) 47 kg 1. helyezés

Bíró Ádám (felnőtt) 80 kg felett 2. helyezés

Schermann Kornél (9-10 évesek) 45 kg 2. helyezés

Szente Dávid (14-15 évesek) 65 kg 4. helyezés

      Pusztakezes Formagyakorlat:

Karvas Eszter (felnőtt) 4. helyezés

Pulay Anna (11-12 évesek) 4. helyezés

      Fegyveres formagyakorlat:

Kapcsándi Martin (10-14 évesek) 2. helyezés


Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Tix Richárdról

Tix Richárd fiatalon Judo-val kezdett el foglalkozni, majd 1976 szeptemberében Shotokan Karatéval folytatta tovább harcművészeti tanulmányait. Később, a Kick Box hazai megalapításakor az alapítók között volt és 4. Dan fokozatot ért el. Mind Magyarországon, mind külföldön sikeres bíróként ismerték és tanítványai sok versenyen jó eredménnyel vettek részt. 1983-ban iskolanyitási engedélyt kapott és Biang Tong Long Kune Kung Fu School néven iskolát nyitott, melynek megnyitóján Si-Gung Bánhegyi László is megjelent. 1988-ban Bánhegyi Nagymester tanácsára csatlakozott a Si-Gung Lee Kam Wing vezette Seven Star Praying Mantis stílushoz iskolájával, és országszerte elterjesztette a stílus gyakorlását. 600 fő létszámmal vezette a stílust Magyarországon. Alapítója, elnöke, majd főtitkára lett a Magyar Kung-Fu Szövetségnek, amely tisztséget halála után tanítványa, Sifu Váradi György vette át.  1993-ban elindította az országos bajnoki rendszert, és főbírája lett a Magyar Kung-Fu Szövetség versenyeinek. 1999-ben betegség támadta meg a tüdejét. Hosszú és kemény küzdelem után 2000. június 1-én eltávozott, és örökül hagyott egy életművet, amelyet Si-Gung Lee Kam Wing azzal koronázott meg, hogy Nagymesteri rangra emelte. Testamentumában a Seven Star Praying Mantis iskola vezetését három kedves mestertanítványára hagyta (Sifu Váradi György, Sifu Kovács László, Sifu Liszka László), a Biang Tong Long Kune Kung Fu iskolát pedig Sifu Váradi Györgyre bízta.
Forrás: sevenstar.hu
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!