Közmeghallgatást tartott a PCKÖ


2011-12-17 06:29:16  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Közmeghallgatást tartott a PCKÖ főképe
Csak közmeghallgatást tervezett a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, de a két ülés között több olyan megkeresés is érkezett a kisebbségi önkormányzat felé, melyek azonnali megerősítésre, megtárgyalásra vártak, így a meghívóban kiküldött két napirendi ponton túl három együttműködési megállapodás sorsáról is tegnap döntöttek a kisebbségi képviselők.
A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság egy a megyét átfogó TÁMOP pályázati programot nyújtott be, amelyben több települést, köztük Pápát is érintenek a programok. A pályázatban az alábbiakban számítanak a PCKÖ-vel való együttműködés során: mediációs képzésekben való részvétel biztosítása a leendő szakemberek számára, részvételre a kooperációs tervezési folyamatban, konfliktusok jelzése a mediátorok számára a pályázat időtartama alatt, konfliktuskezelői jelzőrendszer kiépítésével, valamint a program megvalósításához szükséges információk átadásában. Az együttműködést a képviselők három igennel támogatták.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Pápai Kirendeltsége részéről érkezett megállapodást is ellenszavazat nélkül elfogadta a PCKÖ. A munkaügyi központ az előző évek gyakorlatát követve idén is foglalkoztat olyan romaügyekkel foglalkozó szakembert, aki azt a feladatot kapta és vállalta, hogy a munkaügyi központhoz forduló cigány lakosságra koncentrálva próbálja az etnikum problémáit megoldani. A PCKÖ a romafoglalkoztatással foglalkozó szakembert támogatno fogja.
A harmadik együttműködési megállapodási kérvény a Pápa Környéki Vízitársulattól érkezett, akik a 2012. évre meghirdetett országos közfoglalkoztatási program társulatok számára megjelölt pályázatán kívánnak indulni. A megállapodás célja az lenne, hogy a PCKÖ és Vizitársulat együttműködjön és közösen jelölje ki a közfoglalkoztatásban részvevő személyeket.
Második napirendi pontban a november 30-án lezárult közfoglalkoztatási program tapasztalatairól, eredményeiről tartott beszámolót Holdosiné Bánhegyi Ildikó. A tájékoztatóban az elnök részletesen ismertette a program előzményeit, az irodai munka hasznosságát, de kitért az elmúlt négy hónap alatt felmerült problémákra és azok megoldásaira is.
A második napirendi pontot két igen és egy tartózkodó szavazattal a jelen lévő képviselők elfogadták. Az ülés ezt követően közmeghallgatással folytatódott. A közmeghallgatás során Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök az elmúlt évet értékelte.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!