„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen” - Karácsonyi műsor a nyugdíjas egyesületnél


2011-12-16 21:17:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen” - Karácsonyi műsor a nyugdíjas egyesületnél főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete a hagyományoknak megfelelően idén is megtartotta karácsonyi összejövetelét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.
A szép számban megjelenteket Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte.
- A karácsonyi ünnep hangulatában a másik emberre jobban figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, s azoknak, akik fontosak számunkra, hiszen ez a mi legemberibb értékünk. Nem drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem az, hogy önmagunkból mit adhatunk. Az az ember, aki nem saját magért él, aki igazán harmóniát tud teremteni belső világában, saját lelkében és maga környezetében, az kisugározhat a nagyobb közösség felé is. Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, kisebb és nagyobb közösséget lehet teremteni, mely érzelmi-lelki élményeket is nyújt. Mi így próbáljuk ezt a nagy közösséget valóságossá tenni, s napról-napra annak tevékenységét továbbvinni - hangsúlyozta Baán Éva.
Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere karácsonyváró gondolatait tolmácsolta a jelenlevőknek Pilinszky Jánost idézve, majd áldott, békés ünnepeket kívánt mindenkinek. 
Az eseményen részt vett Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke is.
Horváth Lászlóné szavalatát követően az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói karácsonyváró ünnepi, betlehemes műsorral léptek fel, majd a Nyugdíjas Egyesület Énekkarának programjával zárult az ünnepség.
Az ünnepi program keretén belül az egyesület közel 460 tagja vásárlási utalványt vehetett át.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!