Végére is megmaradt a Holland előny


2009-08-15 16:52:42  | cikk:  | 


A junior Európa-bajnokság második napján Pápán 15 órai kezdettel Románia-Hollandia mérkőzést rendeznek. A holland drukkerek remek hangulatot teremtettek a Sportcsarnokban, ami feltüzelte az amúgy is motivált sárga-feketéket. A románok talán ettől a hangulattól valamint a hollandok szemmel látható magabiztosságától meg is illetődtek, a 6. percben már időt is kellett kérnie Soare mesternek. Ekkor 2-5-öt mutatott az eredményjelző. A későbbiekben sem változott a játék képe, kimaradt román lehetőség az egyik oldalon, gyors holland gólok a másikon. A 15. percre már 5 gól volt a különbség, amin belülre nem tudott kerülni a román csapat. 10 perccel az első félidő vége előtt azonban érthetetlen módon visszavett az addig remekül játszó holland csapat, ellenfelük ezt pedig könyörtelenül kihasználta, fel is jöttek 1 gólra, 11-12-t mutatott az eredményjelző. Ez a differencia maradt is az első 30 perc után,  a félidőben 15-16 az állás a holland csapat javára.

A második játékrészben a kapusok kerültek főszerepbe, mindkét hálóőr bravúrok sorát mutatta be. A holland portás rövid időn belül két hétméterest is hárított. Az eredmény továbbra is szoros volt. 20-21-nél a románok kettős emberhátrányba kerültek, ám ezt a sárga-feketék nem tudták kihasználni, ezúttal is parádézott a kapus. Negyed órával a vége előtt még teljesen nyílt volt a meccs. 10 perc volt hátra a találkozóból, amikor a hollandok nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, a románok egyre többször adták el a labdát, így megint 5 góllal sikerült meglépniük. Innen már nem tudtak visszakapaszkodni keleti szomszédaink, 31-34 lett a végeredmény. A találkozó legjobbjai a román kapus Voicu és a holland Jessy Kramer lettek.

17 órakor Svédország Dániával csap össze.

További eredmények

Ausztria – Spanyolország 23-25
Norvégia – Szlovénia 26-23

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!