Jobbik: Át kell alakítani a közbeszerzési törvényt


2011-12-16 20:10:30  | cikk: mo  | 


Jobbik: Át kell alakítani a közbeszerzési törvényt főképe
Orbán Imre jobbikos megyei képviselő sajtótájékoztatón számolt be a Veszprém Megyei Közgyűlésben végzett munkáról. A közgyűlés december 15-i ülésén 11 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Orbán Imre szerint a megyei tulajdonban lévő intézmények állami átvételéről szóló előterjesztés parázs vitát váltott ki az ellenzék és a kormánypárti többség között. A jobbikos képviselő aggályait fejezte ki a javaslatot illetően, az előterjesztést nem támogatta.
- Abban az esetben tudtam volna támogatni a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló előterjesztést, ha időben felmérték volna a megyei önkormányzat adósságát, a megye vagyonát, s csupán az adósság mértékéig történt volna meg a konszolidáció. Jelen esetben az adósságállomány többszörös értékénél történik meg majd a vagyonátadás. Információim szerint a megye fenntartásában lévő Csolnoky Ferenc Kórház épülete nagyobb értékkel bír, mint a megye összes adóssága – fogalmazott Orbán Imre.
A képviselő elmondta azt is, támogatta, hogy a Pápai Ingatlanfejlesztő Kft. a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. alaptőke felemelésében részt vegyen és interpellációt nyújtott be a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökének azori-szigeteki utazását illetően.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke beszámolt a régi Városháza épületén folyó építkezéseken tapasztalt munkavédelmi problémákról is.
- Az elmúlt fél év során több alkalommal kerestek meg a régi Városháza építkezésén dolgozó emberek, hogy hosszabb ideje nem kapják meg a fizetésüket. Tájékoztattak arról is, hogy az alvállalkozó többjüket nem jelentette be, magyarul feketén dolgoznak és súlyos munkavédelmi előírások megszegésére is sor kerül az építkezésen. Felvettem a kapcsolatot az építkezés fővállalkozójával és a város jegyzőjével. Azóta az alvállalkozó kifizette, majd kirúgta a panaszkodókat, az építkezéseken maradtakat talán bejelentették és javult a munkavédelmi szabályok betartása. Azonban még a mai napig is vannak olyan munkások, akiknek három havi bérével tartozik az alvállalkozó – tájékoztatott a problémáról Orbán Imre.
A jobbikos politikus állítása szerint az alvállalkozó többszöri megkeresés után megfenyegette volt munkásait és Orbán Imrét is. A Jobbik helyi elnöke hozzátette, meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket.
Orbán Imre a sajtótájékoztatón beszélt arról is, a közbeszerzési szabályozás átalakítására lenne szükség, oly módon, hogy az „ne legyen se a pártpolitika, se a gazdasági érdekcsoportok játékszere.” A Jobbik úgy alakítaná át a közbeszerzési törvényt, hogy kizárólag termelőkapacitással, szakértelemmel és referenciával rendelkező lokális cégek juthassanak közbeszerzéshez, és minimalizálnák az alvállalkozói lépcsőket. Szigorú és visszatérő ellenőrzési rendszert alakítanának ki a felügyeleti szervek részéről, és fokoznák az érdekképviseletet – tette hozzá a jobbikos politikus.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!