Átadták a pápai autóbusz-állomás épületét


2011-12-16 19:26:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Átadták a pápai autóbusz-állomás épületét főképe
A Bakony Volán Zrt. 2009. május 12-én nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program támogatási rendszerében. A projekt célja elsősorban az volt, hogy a Bakony Volán Zrt. működési területén a közösségi közlekedési rendszer infrastruktúráját fejlessze a közösségi közlekedést használók arányának növelése érdekében.
Az 1960-as években épült, akkor korszerűnek számító váróhelyiséget és irodákat magába foglaló épület mára idejétmúlttá vált, csakúgy, mint a manuális táblacsere a buszjáratokon, ezért a közel 50 éves kétszintes létesítményt a pályázatnak köszönhetően egy három emeletes, a XXI. század követelményeinek megfelelő objektum váltotta fel.
A projekt hosszabb távú céljai között szerepelt többek között a közösségi közlekedést használók számának növelése, a szolgáltatás vonzóbbá, utasközpontúbbá alakítása, a környezeti ártalmak mérséklése, a balesetek számának csökkentése, a régió fenntartható közlekedési rendszerének biztosítása, valamint a Bakony Volán Zrt. működésének eredményesebbé tétele.
A pályázatban foglaltak szerint a Bakony Volán Zrt. a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a hazai központú „Közösségi közlekedés fejlesztése” megnevezésű költségvetési előirányzatból 350.427.298 forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült, összesen 412.267.409 forint összköltség mellett.
A támogatási szerződés a KDOP-4.2.3-09-2010-003 azonosító számú „Bakony Volán Zrt. közösségi közlekedés komplex fejlesztése” megnevezésű projekt megvalósítására a közreműködő szervezet (KDRFÜ) és a Bakony Volán Zrt. között 2010. október 4-én került aláírásra.
A projekt részét képező pápai autóbusz-állomás infrastrukturális javítása, az épület felújítása, modernizálása, valamint info-kommunikációs eszközök telepítése elkészült, melynek átadójára ünnepélyes keretek közt ma délután került sor. Az eseményen részt vett Unger Tamás alpolgármester, Zana Tibor igazgató, a Társaság többségi tulajdonosa, Jánosi Valéria, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő képviselője, a Bakony Volán Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke, dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány, Szappan Csaba  rendőrkapitány, valamint Pápa Város Képviselőtestületének tagjai képviselői.
Az ünnepség Wass Albert Virágtemetés című versének Előhangjával kezdődött, a megjelentek Gosztola István tolmácsolásában hallgathatták meg a költeményt. A pályázatról, a már látható és az ezt követő fejlesztésekről Heizer János, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója mondott többet, majd Jánosi Valéria is köszöntötte a megjelenteket.
Ezt követően a szalag átvágásával a pápai autóbusz-állomás épületét hivatalosan is átadta Heizer János vezérigazgató. A szalag átvágásában János Valéria, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselője és Unger Tamás alpolgármester is részt vett. Az ünnepség végén a megjelentek körbejárták az új épületet, a bemutatót pedig állófogadás zárta az Esterházy-kastélyban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!