Sikeres szereplés a schwetzingeni karácsonyi vásáron


2011-12-16 07:24:44  | cikk: mo  | 


Sikeres szereplés a schwetzingeni karácsonyi vásáron főképe
2012 szeptemberében mérföldkőhöz érkezik Schwetzingen és Pápa partnervárosi kapcsolata, hiszen a két település közt kötött partnerszerződés akkor lesz 20 éves. Erről is tárgyalt dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere és René Pöltl schwetzingeni polgármester a németországi település nagyszabású karácsonyi vásárán, melyet az elmúlt hétvégén szerveztek meg. Az ezúttal mindhárom testvérvárost bemutató egyhetes vásár alkalmával a pápai delegáció nem hagyta itthon városunk emblematikus termékeit, ajándéktárgyait – mint például a Pápai Hús 1913 Kft. ott helyben is gyakran keresett termékeit vagy a Kékfestő és Pápa-címeres tárgyakat –, de ezúttal készültek valami mással is. Városunk – utalva és hirdetve az Esterházy-kastély újbóli megnyitását – barokk arculattal jelent meg a rendezvényen: a Pápát bemutató standon a termékeket kínáló kollégák barokk ruhát öltöttek és ezt bizonyos alkalmakkor megtette a delegáció is – számolt be a schwetzingeni látogatásról Áldozó Tamás. A polgármester hozzátette, szerették volna tudatosítani a schwetzingeniekben, ahogy számukra a rokokó, úgy a pápaiak számára a barokk igazi alapélmény. 
A schwetzingeni vásár alkalmával nemcsak termékeiket, hanem rendszerint művészeti, kulturális csoportjaikat is magukkal viszik az egyes partnervárosok. Pápa ezúttal a Gannai Asszonykórussal jelent meg a vásár színpadán. Fellépésük rendkívül mély nyomot hagyott a helyiekben, főként azoknak volt különleges élmény az asszonykórus szereplése, akiket a '40-es években kitelepítettek Magyarországról, hiszen a kórus olyan dalokat énekelt, amelyek mindegyike gyermekkorukat idézte. A schwetzingenieknek olyannyira megtetszett a Gannai Asszonykórus műsora, hogy jövőre 1000 euróval támogatják a csoport működését – derült ki a polgármester beszámolójából.
2012-ben nagy eseményre készül a két város. A 20 éves évfordulóra szervezett rendezvénynek Pápa lesz a házigazdája. Áldozó Tamás elmondta, szeretnének mindenkit meghívni programra, akinek része volt a kapcsolat építésében, ápolásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!