Jótékonysági est a fogyatékosok világnapjának záró rendezvényén


2011-12-15 21:49:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jótékonysági est a fogyatékosok világnapjának záró rendezvényén főképe
A Veszprém Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye a fogyatékosok világnapja tiszteletére egy több programból álló sorozatot szervezett a közelmúltban. Ennek keretén belül november 30-án Budapesten, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban bemutatták az ellátottaik által pedagógiai és szociális foglalkozásokon készített munkákat. December 9-én Tapolcán, az Ács János Emléktornán az intézmények ellátottai és a Veszprém Megyei Önkormányzat csapata kispályás focibajnokságban mérhették össze képességeiket, valamint játékos sportvetélkedőkön vehettek részt. A mai jótékonysági esten, mely a záróprogramja a rendezvénynek, a kultúráé volt a főszerep.
A nagyszabású rendezvényen részt vett Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos, dr. Áldozó Tamás polgármester, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Horváth Mária, a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője, valamint a Veszprém Megyei Közgyűlés tagjai, az adott települések polgármesterei, a közintézmények, vállalatok és cégek vezetői.
Dr. Áldozó Tamás polgármester, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja köszöntőjében azt az odaadó, önzetlen, elkötelezett munkát méltatta, amelyet a gondozók hatalmas szeretettel tesznek nap mint nap.
Hanich Ferenc intézményvezető is köszöntötte a szép számban megjelenteket, s József Attila gondolatát idézte.
- „A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él…”
Mint mondta, ezek a szavak így karácsony előtt nagyon sok ember szívét megérintik. Ők, akik a fogyatékosok között dolgoznak minden nap, nemcsak az ünnepeken jut eszünkbe a szeretet szó, hanem a szürke hétköznapokon is. Ezt a munkát szeretet nélkül nem lehet elvégezni. Ezért köszönetet mondott minden dolgozónak felbecsülhetetlen munkájukért.
Ezután a Veszprém Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében kiváló munkát teljesítő munkatársak díjazása következett. Idén öt kolléga részesült elismerésben: Ágh Sándorné, Enyingi Jánosné, Kiss Lászlóné, Móroczné Bolla Zsuzsanna és Nagy Emilné kapott meg.
- Az integrált intézmény jelenlegi formájában 2011. július 1-vel kezdte meg működését. 2009-ben a Kamondi Pszichiátriai Otthon dolgozott együtt a Dákai Fogyatékos Személyek Otthonával, majd a veszprémi Fenyveserdő Otthon és a nyírlaki Pszichiátriai Otthon is csatlakozott hozzájuk. Azóta integrált intézményi formában dolgozik a dákai székhellyel működő intézmény, amelyben összesen 737 ellátott gondozását végzi a 384 dolgozó. A mai est jótékonysági céllal valósult meg, így a befolyt összegből az otthonokban élő ellátottak sport-, fejlesztő-és terápiás eszközeinek vásárlásához járulhattak hozzá a résztvevők - mondta Hanich Ferenc.
Az ünnepi gálaműsor programjában elsőként a veszprémi Petőfi Színház művészeinek összeállítását, majd az integrált intézmény ellátottainak kedves, szívhez szóló műsorát, először a veszprémi, a nyírlaki, a dákai, a lesencetomaji, majd a kamondi otthon lakóinak előadásait tekinthették meg a jelenlevők. Az est hátralevő részében színpadra lépett még Ekanem Bálint és Miklós Eponin, valamint Serbán Attila.
A jótékonysági est közös énekléssel, majd vacsorával zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!