Munkácsys angol teadélután a karácsony jegyében


2011-12-15 06:20:09  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Munkácsys angol teadélután a karácsony jegyében főképe
Néhány évvel ezelőtt a karácsony közelsége az Idegen Nyelvű Munkaközösséget is megihlette a Munkácsy Mihály Általános Iskolában, így született meg a mára hagyománnyá fejlődött iskolai program, az angol teadélután, melyre tegnap délután 14 órakor került sor.
A nagyjából egy órás programra sok színes játékkal készültek a rendezők - tudtuk meg Lampért Györgyi pedagógustól, a mai nap felelősétől.
- A felsősökön kívül a negyedikes tanulók is részt vesznek a játékos nyelvtanulásban. A program 14 órakor kezdődik egy közös énekléssel, majd felvéve a ritmust a modern kori technológiával az interaktív táblán kell a gyerekeknek a karácsonyhoz kapcsolódó magyar szavakat angolra fordítani illetve megismertetjük velük az angol karácsonyi hagyományokat és énekelünk, továbbá az angol kiejtést gyakorolva és fejlesztve szöveget olvasunk közösen. A program legvégén teázással és sütizéssel egybekötött karácsonyi dalokat tanulunk majd a gyerekekkel - ismertette a program részeit Lampért Györgyi.
Köztudott, hogy a Munkácsy Mihály Általános Iskola elsősorban a német nemzetiségi képzésre épül, éppen ezért a mai nap is ezt hivatott ellensúlyozni. Lampért Györgyi szerint nemcsak azért fontos az angol nyelv tanulása, mert az nagyon szép és dallamos idegen nyelv, hanem azért is, mert a jelenkor már meg is követeli azt, hogy a gyerekeknek már általános iskolában stabil angol nyelvtudásuk legyen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!