Jobbik: A vidék koporsójával járják az országot


2011-12-14 19:59:26  | cikk: mo  | 


Jobbik: A vidék koporsójával járják az országot  főképe
Fekete halottas kocsi, benne egy koporsóval. Oldalán felirat: Kistelepülések. Így járja az országot a Jobbik, bírálva az önkormányzati törvénytervezetet. Az új szabályozás kapcsán Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, „Nicolae Ceaușescu 1988-as falurombolása a Fidesz önkormányzati koncepciójához képest egy vidékfejlesztési program volt.” Az államadósság visszafizetésének beteges erőltetése elérte a magyar vidéket, a falvak lakóit is, hiszen a 2000 alatti településeken nem lehet oktatási intézmény, és ahol nincs iskola, ott a település halálra van ítélve – véli a politikus.
- A Fidesz koncepciója a kistelepülések önkormányzataitól elvonja a hatósági jogköröket, szétveri a köztisztviselői gárdát, tovább gyengíti a közbiztonságot, megszűnik a polgármesteri hivatal és a képviselő-testület, valamint lakat kerül az egészségügyi intézmények ajtajára – fogalmazott a képviselő.
Erőss Bulcsú elmondta, a Jobbik minden olyan eszközt fel kíván használni, amellyel meg tudja akadályozni a „halálprogramot” - derült ki a sajtótájékoztatón.
A Vidék koporsója elnevezésű tiltakozó akcióval kapcsolatban Samu Tamás Gergő jobbikos politikus elmondta, több településen jártak már, ahol a polgármesterekkel, jegyzőkkel történő beszélgetésekből kiderült, ugyanazt gondolják az új önkormányzati törvénytervezetről, mint a Jobbik: egyértelműen a falvak halálát okozza. Samu Tamás Gergő hozzátette azt is, a figyelemfelkeltés mellett céljuk a lakosság informálása is. Ennek érdekében több 100 ezer példányban nyomtattak szórólapokat, melyeken a Jobbik tételekbe szedi, miért számolná fel a 2000 lakosnál kisebb településeket az új szabályozás. A politikus hangsúlyozta azt is, december 19-én, a törvény végszavazásakor Budapesten, a Kossuth téren tüntetést szerveznek, ahol a polgármesterek és a kistelepülések lakói demonstráció keretében kívánják rábírni az Országgyűlést, hogy ne szavazza meg a törvényt.
- Halottas kocsival járjuk az országot, de ez nem azt jelenti, hogy ne bíznánk a feltámadásban. Bízunk a szebb jövőben. És nemcsak azért járjuk az országot, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára, hanem azért is, hogy megállítsuk a kétharmados úthengert – foglalta össze céljaikat Samu Tamás Gergő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!