Szemvitaminnal lepte meg tagjait a látássérültek csoportja


2011-12-13 18:16:58  | cikk: mo  | 


Szemvitaminnal lepte meg tagjait a látássérültek csoportja  főképe
Karácsonyi ünnepséggel várta tagjait a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének körzeti csoportja ma délután. A rendezvényen részt vett – többek közt – dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója és Huszics Márta megyei elnök.
A meghitt karácsonyi hangulatot a pápakovácsi általános iskola tanulóinak műsora teremtette meg és természetesen az apró ajándékok is, melyekkel a szervezet vezetősége lepte meg a résztvevőket. A csaknem 100 tagot számláló csoport vezetője, Radics Ildikó érdeklődésünkre elmondta, ebben az évben a magas üzemanyag-árak miatt nem szerveztek kirándulást, az önkormányzat anyagi támogatását ezúttal egy a szem egészségének megőrzésére, látásjavításra alkalmas vitamin beszerzésére fordították, így a gyógykészítményt karácsonyi ajándék gyanánt ma hazavihették a csoport tagjai – tudtuk meg Radics Ildikótól. A körzeti csoportvezető elmondta azt is, a szűkebbre szabott anyagi támogatások miatt igyekeznek kisebb programokat szervezni, és olyan rendezvényeket megvalósítani, amelyekhez nem szükséges anyagi hozzájárulás.
A gyerekek adventi műsora után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket. A polgármester azt hangsúlyozta, a karácsony nemcsak a lelki ráhangolódásnak, egymás megajándékozásának az időszaka, hanem egyfajta számvetésé is.
- Ilyenkor végiggondoljuk életünket, erényeinket, hibáinkat és talán azt is, hogy kivel szemben, mit mulasztottunk. A karácsony alkalmas a lelki megújulásban való nagy elhatározásokra is. Azt kívánom, hogy éljék meg szeretetben ezt az ünnepet, és teljék nagy lelki békében. Erősödjenek lelkükben és családjukban egyaránt – fogalmazott Áldozó Tamás.
Az ünnepi alkalmon dr. Vörös Ibolya is szólt a résztvevőkhöz. Az önkormányzati képviselő biztosította a látássérülteket tömörítő szervezet tagjait arról, hogy az önkormányzat – a szerény lehetőségekhez mérten a rendelet-alkotással – igyekszik úgy alakítani a város ügyeit, hogy azok a fogyatékkal élők érdekeit is szolgálják.
- Ha ez nem mindig sikerül az elvárásoknak megfelelően, akkor mindenképpen jelezzék ezt felénk. A bizalom nagyon fontos egymással szemben és velünk szemben is. És nemcsak, mint orvossal szemben, hanem egy olyan emberrel szemben, aki igyekszik segíteni az Önök baján – mondta Vörös Ibolya.
A köszöntők sorában Huszics Márta üdvözölte a közösség és a városvezetés között kialakult jó kapcsolatot, majd két rövid verssel hangolta ünnepre a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!