A pápai látványsport egyesületek továbbra is várják a támogatásokat


2011-12-13 17:53:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az öt kiemelt látványsportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) egyesületei idén először nyújthatnak be igényt a társaságiadó-kedvezményből kérhető támogatásokra. A látványsportok támogatásának célzatával ugyanis az idei évben komoly, és a társaságok számára előnyös változások léptek hatályba a társasági adózás területén. A jogszabályi lehetőségek lehetővé teszik, hogy a vállalkozások döntsenek arról, hogy fizetik a teljes összeget az adóhatóság felé, vagy az adójuk akár 70 százalékát a látványsport egyesületek felé kívánják teljesíteni. A befolyó összeg az utánpótlás-nevelési feladatainak ellátására, személyi jellegű ráfordításokra, tárgyi eszközök beruházására, felújításra, a versenyeztetéssel összefüggő költségek támogatására, képzéssel összefüggő feladatokra fordítható.
- A vállalkozások arról az összegről, amit mindenképpen be kell fizetniük, határozhatnak úgy is, hogy az nem a központi költségvetésben, hanem azon a helyen hasznosuljon, amit ők megjelölnek - fogalmazott dr. Áldozó Tamás egy mai fórumon. Természetesen nem szabadon lehet megjelölni ezeket a helyeket, hanem a városban több akkreditált sportszervezet létezik. Szeretném megkérni azokat a vállalkozásokat, társaságokat arra, hogy amennyiben még nem rendelkeztek társasági adójuk 70 százalékáról, akkor legyenek szívesek ezt lehetőleg pápai sportszervezetnek felajánlani, hiszen akkor a helyi utánpótlást, a pápai fiatalok sportolási lehetőségeit segítik. Azt szeretnénk, hogy minden helyben megtermelt forint, lehetőség szerint helyben hasznosulna.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!