A régészek átadták a munkaterületet a Fő téren


2011-12-13 12:40:31  | cikk: mo  | 


A régészek átadták a munkaterületet a Fő téren főképe
A régészek befejezték az ásatási munkálatokat a Fő téren. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által előírt feladatokkal, a feltárással a megadott határidőn belül végeztek a szakemberek. A munkaterület átadás-átvételére ma délelőtt került sor. A régészeti feltárással a Veszprém Megyei Laczkó Dezső Múzeumot bízták meg, a kutatási területet dr. Perémi Ágota megyei múzeumigazgató-helyettes adta át a Boroszlán Zrt. képviselőjének. Perémi Ágota érdeklődésünkre elmondta, a következő munkálatokat a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal véleményére kell alapozni, de van rá esély, hogy a középkori út alatti terület még további feltárásokat igényel, a nagyobb földmunkáknál pedig régészeti jelenlétre, vagyis szakfelügyeletre lesz szükség – fogalmazott az igazgatóhelyettes. Perémi Ágota hozzátette azt is, a múlt évi régészeti feltárás leletanyaga már leltározásra vár, az idei két ásatás leleteinek tisztítása és restaurálása pedig folyamatban van. Ha ezek is dobozokba kerülnek, akkor a gazdag leletanyag visszakerül Pápára, az Esterházy-kastély régészeti raktárába – szögezte le Perémi Ágota.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!