Nyolc pápai aranyérem a WASCO országos bajnokságon


2011-12-12 18:27:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyolc pápai aranyérem a WASCO országos bajnokságon főképe
Múlt hétvégén Zalaegerszeg adott otthont a WASCO (World Allstyle Combat Organization) Szövetség országos kick-light (combrúgásos light contact) bajnokságának. Az Összetett Harci Művészetek Világ Szövetsége egy önálló sportágat fejlesztett ki, melynek neve touchsparring. A sportág felkerül a "nem olimpiai sportágak" Világjátékok programjára is. Természetesen, mint minden önálló sportág a touchsparring is szeretne idővel az olimpiai programba bekerülni, melyre komoly esélyek is mutatkoznak. A december 11-ei megmérettetésen 10 versenyzővel a pápai Fighting Force SE is részt vett.
- A szövetségre jellemző, hogy nem foglalkozik full contact szabályrendszerrel – mondta Kasza László, az egyesület elnöke, akit a verseny elején a vezetőségtől a WASCO 3. dan fokozatát igazoló nemzetközi diplomát vehette át - ennek előzménye, hogy a nyáron a szövetség vezetősége értékelte az eddigi munkámat és versenyeredményeimet. Külön megtiszteltetés számomra, hogy a bajnokság összes felnőtt női és férfi meccsét én vezethettem. Ami a versenyt illeti, a kick bokszos versenyzők mellett boksz, Jiu Jitsu és karate előképzettséggel rendelkező sportolók is ringbe léptek. A pápai csapat thai-, és kick harcosai kiegészültek a Hong Lung Ch’uan Tao kung-fu harcosaival is. Minden versenyző tudása legjavát adta, mindössze egyszer kellett extra menetet elrendelni, de Pinke Bence a ráadást is nagyon jól bírta. Mind a kezdők, mind a képzettebb pápai bunyósok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, aminek következtében a kategóriában Horváth László, Juhász Sándor, Gál Szilárd, Gárdai Ádám, Fodor Dániel, Pinke Bence, Juhász Erik és Dékány Bence aranyérmet szereztek. Németh Tibor ellenfele a Muay Thai országos bajnok Tóth Gábor volt. Tibi sokat fogyasztott ebbe a súlycsoportba, de teljesen még nem volt felkészülve, ám így is derekasan helytállt, ezüstérme ebben a helyzetben is dicséretes. Az utolsó bajnoki meccset a pápai Hong Lung Ch’uan Tao Kung Fu-s Juhász Sándor és a Budapesten MMA alapot szerző Tompa László vívta MMA szabályrendszerben. Mivel ilyen nincs a WASCO-nál, ezért ez a döntő a WOMAA Szövetség égisze alatt zajlott. A 2x3 perces meccs első menete 10 unciás kesztyűben, a második menete pedig Free Fight kesztyűben zajlott. Erős meccsen a második menetben Juhász nyert fojtással, így ő lett a WOMAA MMA országos bajnoka is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!