A kisebb, az olcsóbb és a luc a sláger – megkezdték a fenyőfa-árusítást


2011-12-11 16:46:08  | cikk: mo  | 


A kisebb, az olcsóbb és a luc a sláger – megkezdték a fenyőfa-árusítást főképe
Megkezdődött a fenyőfák árusítása a piacokon, a parkolókban és az udvarokban az árusoknál. Kínálat bőven akad, idén is többféle fenyő közül válogathatunk. Az árusok szerint azonban itt is érezhető a válság, évről évre kevesebb fenyőfával készülnek az ünnepek előtti rohamra.
Szukics Imréné régóta foglalkozik fenyőfa-árusítással, érdeklődésünkre elmondta, ebben a szezonban körülbelül 800 darab fenyőt vágtak ki, ami kevesebb, mint amennyivel tavaly várták a vásárlókat. A vállalkozó szerint a tavalyi évhez hasonlóan az olcsóbb lucfenyő lesz a sláger. Az pedig már most látszik, hogy ebben az évben a drágábbakból is a kisebbeket viszik – tudtuk meg az árustól.
A választékban nincs hiba, kínálat van bőven: a drágább nordmann fenyőtől az ezüstfenyőn át az idén kelendőbb lucfenyőig mindenféle fenyőfa megtalálható az árusoknál. Az árakat főleg méterárban számolják, de akad olyan hely is, ahol egy-egy szebb darabért előre megszabott árat kell fizetni. A legtöbb helyen a lucfenyőnek 1000 forintért, az ezüstfenyőnek 2500-3000 forintért, a nordmann fenyőnek 3500-4500 forintért adják méterét a kereskedők.
A fenyőfa-árusító helyeken még nincs nagy tömeg, az árusok szerint a dömping a jövő hét végén, és az azt követő héten várható. Sokan egyelőre csak nézelődnek, a vásárlást többnyire az utolsó pillanatokra hagyják. Egyesek szerint azonban érdemes már most beszerezni a család karácsonyfáját, hiszen a most megtalálható kínálat már nem változik. A fenyőfákat december 10-e előtt vágták ki, jelenleg egymás mellé állítva várják gazdájukat az egyes árusító helyeken. Ha azonban megvásároljuk leendő karácsonyfánkat most, akár az erkélyen, vagy az udvaron azonnal vízbe is állíthatjuk, hogy karácsonyig így várja az ünnep érkezését.
Aki nem talál magának megfelelő méretű, formájú fenyőt a kereskedőknél, vagy egy tartósabb karácsonyfát szeretne felállítani, az már 1500-2000 forinttól vásárolhat magának műfenyőt a nagyobb áruházakban. E tekintetben pedig csak a színeken kell törnie a fejét, hiszen ma már kapható kék, fehér vagy akár pink műfenyő is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!