Keresztény hang minden otthonban - Megkezdte műsorszórását a Mária Rádió Pápán


2011-12-08 22:40:20  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Keresztény hang minden otthonban - Megkezdte műsorszórását a Mária Rádió Pápán főképe
Ma, vagyis Szűzanya Szeplőtelen Fogantatásának ünnepén kezdte meg műsorszórását a Mária Rádió Pápán. A stúdiót, amely a Szent József Kápolnában található, ma délután áldotta meg dr. Márfi Gyula veszprémi érsek.
A hálaadó szentmise előtt Buzásné Patyi Judit, a helyi rádió koordinátora, dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, dr. Szabó Tamás, az országos Mária Rádió elnöke és Salgó Ferenc, a Szent Anna Plébánia plébánosa tartottak sajtótájékoztatót.
Dr. Szabó Tamás elnök elmondta, a Mária Rádió egy egészen különleges jelenség, Pápán meg különösen az, mivel egy új irányt vett a rádió. Szeretnék, ha elő tudnánk segíteni a helyi rádiózás jelenségét a városban.
- Világméretű elterjedtsége ellenére a Mária Rádió sajátos és egyedi jelenségként jelenik meg a katolikus tömegtájékoztató eszközök palettáján. A rádióban minden értéknek helye van, nemcsak a vallásinak. Szeretnénk, ha a helyi társadalmat, a helyi műsorukkal szolgálnák. A Mária Rádió az imádság és az evangelizáció rádiója Szűz Mária nevében. A missziós rádió a lelkek megmentéséért jött létre, hogy megtérést hirdessen, újra felkínálva a katolikus hitet az embereknek. Az emberi kapcsolatoknak nem az egymás közötti versengés, hanem az összefogás, az együttműködés az igazi talaja. A rádió valamennyi műsora különböző formában Istent hirdeti. A katolikus hit nyílt megvallása a rádió munkatársainak részéről, a Mária Rádió egyik jellemző vonása. Pápán és környékén az FM 90,8-as rövidhullámon hallgatható, napi négy órában 16 és 20 óra között. A missziós rádiónál önkéntesek dolgoznak, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket - mondta dr. Szabó Tamás.
A közhasznú egyesületként működő Mária Rádiónak jelenleg 21 adója van, az ország lakosságának 40 százalékát fedi le, ami példátlan a nonprofit, politikamentes rádiók között. Mára a munka mindennapjait közel 700 önkéntes segíti. Száznál több műsorral, és a közvélemény kutatások szerint több mint 150 000 hallgatóval rendelkezik. A rádió magazinja havilappá fejlődött, közel 35 000-en olvassák.
Dr. Márfi Gyula érsek elmondta, hogy a hit terjesztésének érdekében mindent meg kell tenni. Meg kell változtatni azt a szemléletet, hogy „mentsd meg a lelked és törődj a magad dolgával”.
- Minden kereszténynek terjeszteni kell a hitet és törődnie kell embertársaival, környezetével. A rádió reméljük, nagyon sok emberre lesz jó hatással, s nemcsak az idősekre, betegekre, akik nem tudnak eljutni a templomba. Törekszem arra, hogy minden alkalmat kihasználjak, hogy tovább adjam az evangélium üzenetét - tette hozzá az érsek.
Buzásné Patyi Judit koordinátor elárulta, hogy eddig próbaadások zajlottak a rádiónál, s a visszajelzések alapján nagy az érdeklődés a régi búcsús Mária énekekre, s a fiatalos gitáros blokkokra is. A rádióban mindennap lesz élő szentmise közvetítés, rózsafüzér imádság. Elsődleges céljuk az evangelizáció, de ismeretterjesztő műsorokat, gyermekműsorokat, híreket is hallhatnak az érdeklődők.
Salgó Ferenc kanonok-plébános köszönetét fejezte ki a stáb önkénteseinek, akik odaadó, precíz munkával már hetek óta készültek a mai, első adásra.
Dr. Márfi Gyula érsek megáldotta a stúdiót, majd a hálaadó szentmisét követően agapéra várták a híveket.

Képek:

Munkatársak:
Buzásné Patyi Judit, Farkas Ferenc, Fodorné Nagy Bernadett, Galláné Horváth Gabriella, Gazsó Tamás, Harcos Attila, Leitner Pál, Ludvig Orsolya, Nagy Ilona, Nyéki Tamás, Petrik Iván, Pintér Ádám, Somfai Jánosné, Steiner Csaba, Steinerné Chihlár Helga, Takács Miklósné, Vörös Zoltán, Varga Bea, Varga András

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!