AIDS és drog elleni világnap a Sportcsarnokban


2011-12-08 07:13:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


AIDS és drog elleni világnap a Sportcsarnokban főképe
Idén is megrendezte a JMSZK, és együttműködő partnerei - a Fidelitas pápai csoportja, az Iskolavédőnői Szolgálatok, a volt ANTSZ Kistérségi Népegészségügyi Intézet, az ESZI Gyermekjóléti Szolgálat, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Telefonos Lelkisegély Szolgálat - az évek óta sikeres AIDS és drog elleni világnapot tegnap délután 17 órától a városi Sportcsarnokban.
A szervezők úgy építették fel a komplex rendezvényt, hogy az elsősorban figyelemfelkeltő módon ismertesse meg a fiatalokkal a különböző, rájuk leginkább veszélyes betegségeket, mint az AIDS, vagy a szenvedélybetegségeket, mint a drogfüggőség, alkoholproblémák. Kiemelt szerepet kapott a  prevenció, és az egészségmegőrzés, de mindezek mellett a szórakozásé is volt a főszerep - tudtuk meg Tompáné Tóth Kata szervezőtől.
A hagyományos prevenciós programokon, mint a kiscsoportos foglalkozás, tájékoztatást kaptak a középiskolás diákok a biztonságos szexuális életről, az egészséges táplálkozásról, valamint az AIDS és drog okozta problémákról, azok kezeléséről, megoldásáról valamint rehabilitációban résztvevő szenvedélybetegekkel is beszélgethettek. A tévében sok mindent lehet látni, de ezekről az intimebb témákról szinte alig esik szó, és a szülőknek sem könnyű megfogni azt a pillanatot, amikor beszélgetni lehet ezekről a gyerekükkel.  A leszokóban lévő szenvedélybetegek őszintén elmondták indítékaikat, élményeiket, tapasztalataikat és döntéseik következményeit a fiataloknak, a szervezők ettől az újítástól azt remélik, a személyesség ereje hatásosabb elrettentő eszköz lesz a hagyományos oktatófilmeknél.
A komoly és elgondolkodtató beszélgetések után könnyűzenei koncertek helyi, ismert együttesekkel, mint a Speak up! és a First hits valamint asztali jéghoki, totó és reform édességek várták a népes diáksereget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!