Jótékonysági akciót szervezett a Fidelitas


2011-12-07 20:07:17  | cikk: mo  | 


Jótékonysági akciót szervezett a Fidelitas főképe
2011 az önkéntesség éve az Európai Unióban. A Fidelitas pápai csoportja jótékonysági, önkéntes akcióval üdvözli az unió szlogenjét. A Fidesz ifjúsági szervezete több mint tízezer fővel, mintegy 300 településen van jelen, s a települések mindegyikén a Fidelitas más-más szociális vagy gyermekvédelmi intézménynek szervezett adománygyűjtést. Az országos méretű Csillagszóró 2011. akció célja, hogy az önkéntes tagok minden megyében és a fővárosban különböző intézmények számára gyűjtsenek adományokat.
A Fidelitas pápai csoportja a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ pápai lakóotthonai számára gyűjti az adományokat: elsősorban könyveket, CD-ket, DVD-ket vagy más használati tárgyakat – tudtuk meg Kovács Beatrixtól, a Fidelitas helyi elnökétől.
A sajtótájékoztatón részt vett a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója is. Jungvert Valéria arról tájékoztatott, az otthont nyújtó ellátás keretében 14 lakásotthon működik Veszprém megyében, köztük három pápai. A központ vezetője beszámolt arról is, az egyes otthonokban legfeljebb 12 fő, 12-18 éves gyermek él. Mindannyian olyan fiatalok, akik kénytelenek nélkülözni vér szerinti szüleiket. Az igazgató érdeklődésünkre elmondta, a mai gazdasági helyzetben, amikor minden intézmény alacsonyabb támogatásban részesül, nyilvánvaló, hogy a gyermekek sem kaphatnak meg minden esetben olyan eszközöket, tárgyakat, amelyek a kulturális vagy szabadidős tevékenységekhez szükségesek. Éppen ezért az otthonok kifejezetten örülnek az ehhez hasonló kezdeményezéseknek – derült ki a sajtótájékoztatón.
Gyeginszky Júlia, a Fidelitas pápai csoportjának alelnöke felhívta a lakosság figyelmét arra, ha tehetik, nézzenek körül otthonaikban, és támogassák a lakásotthonok lakóit használati tárgyakkal vagy ruhaneművel. Az adományozók december 15-ig, hétköznapokon 9-14 óráig jelentkezhetnek a csomagokkal a Fidesz irodában, a Fő utca 19-ben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!