Tarczy Lajos iskolák határtalan együttműködése


2011-12-07 14:46:19  | cikk: Venczel Csaba igazga  | 


Tarczy Lajos iskolák határtalan együttműködése főképe
2011. december 2-a történelmi dátum a Tarczy Lajos nevét viselő hetényi és pápai iskolák számára. Az immár hat esztendős kapcsolat eredményeire alapozva e napon írta alá a neves természettudós felvidéki szülőfalujában Czibor Angelika a Tarczy Lajos Alapiskola igazgatónője és Venczel Csaba a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola intézményvezetője a két iskola együttműködési megállapodását, melynek célja a határokon átívelő szorosabb kapcsolat kialakítása, egymás jobb megismerése, segítése, a magyar nemzethez való kötődés hangsúlyozása. A két iskola együttműködésének alapja az intézmények közötti partnerkapcsolat. A megállapodás lehetőséget nyújt egymás kölcsönös megismerésére és a személyes kapcsolatok kialakítására. Mindkét intézmény jellegének megfelelően arra törekszik, hogy az iskolákban folyó tevékenységet a másik fél megismerje. A hetényi iskola ez alkalommal hasonló tartalmú megállapodást kötött az erdélyi Körösfő Kós Károly nevét viselő általános iskolával is. Az ünnepi alkalomra, Luca Sára hetényi polgármesterasszony meghívására elkísérte a pápai iskolát Dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert kabinetvezető is.  Jelen volt továbbá Dr. Ress Imre, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, címzetes egyetemi docens, Kun Ferenc a Rákóczi Szövetség alelnöke és Szanyi Mária néprajzkutató, a Kincskeresők Országos Konferenciájának főszervezője. Az egész napos rendezvényen a vendégek megtekintették a település több mint ezer esztendős múltját feldolgozó „Hetény kincsei” kiállítást. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását követően pedig a három iskola vezetői és tanulói egy prezentációs előadással mutatták be településüket és intézményüket. Városunk diákjai Pápa számos történelmi és kulturális hagyatéka mellett kiemelték annak barokk jellegét, és a délutáni rövid kulturális rendezvényen egy barokk táncot is bemutattak. A korabeli viseletbe öltözött pápai delegációt kiemelt figyelem övezte a szívélyes vendéglátók részéről, akik december 6-án a pápai iskola által szervezett Tarczy napon viszonozták a látogatást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!