Édességet osztottak a rendőrök


2011-12-06 19:41:08  | cikk: HuHa  | 


Édességet osztottak a rendőrök főképe
Mikulás napi fokozott közlekedési akciót tartott ma a Pápai Rendőrkapitányság. A gyermekek közlekedését és gépjárművel történő szabályos utaztatását ellenőrző akciót a Városi Baleset-megelőzési Bizottság javaslatára illesztették be ellenőrzési feladataik sorába. A rendőrök –polgárőr segítőikkel - délelőtt a Március 15. téren, majd Nagygyimóton, délután pedig az Erkel iskolánál vizsgálták a gyalogos közlekedés szabályosságát.
-Egész évben vannak fokozott közlekedési akcióink, melyek során figyeljük a forgalmat és kiszűrjük a szabálytalankodókat, a Városi Baleset-megelőzési Bizottság javaslatára azonban ma más módon végezzük az ellenőrzést. Mikulás napján a fokozott ellenőrzésen nem a szabálysértések szankcionálásán van a fő hangsúly, hanem a gyerekeket próbáljuk megszólítani és édességgel kedveskedni nekik – mondta el Bauer Tibor rendőr százados, hozzátéve – azoknak is, akik helyes közlekedési magatartást mutattak és azoknak is, akik esetleg nem a szabályok szerint közlekedtek. Ez utóbbiaknak a figyelmeztetés mellé jár a csokoládé, hogy a továbbiakban az előírásoknak megfelelően vegyenek részt a közlekedésben.
A z ellenőrzés elsősorban a gyalogosan közlekedők szabályosságának vizsgálatára, másrészt pedig a gyermekek járművel való szállításának ellenőrzésére, vagyis a gyermekbiztonsági eszközök használatára terjedt ki.
 -Itt a városban két olyan gyalogátkelőhelyet jelöltünk ki az ellenőrzés helyszínéül, melyeknek nagy a gyalogosforgalma és az elmúlt időszakban több baleset is történt – így a Március 15. téri átkelőnél és az Erkel iskolánál lévő zebránál, a kistérség települései közül pedig Nagygyimóton végzünk ellenőrzést. A városban a gyalogos közlekedést ellenőrizzük, Nagygyimóton pedig inkább a járművek utasait, azon belül is a gyermekek szállításának szabályosságát – ismertette az akció részleteit a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály vezetője. A cél az volt, hogy a gyermekeket a helyes közlekedési magatartás felé irányítsák, a szülők figyelmét pedig felhívják a biztonságos közlekedés fontosságára, gyermekeik védelmének jelentőségére. Az ellenőrzésben résztvevő járőrök között iskola rendőrök is voltak, nekik mindennapos feladataik között is szerepel a gyermekek bűn- és baleset-megelőzési felkészítése, a szabályos közlekedésre való nevelés. Fűzfa László rendőr törzszászlós, körzeti megbízott két iskolában tartja a kapcsolatot a gyerekekkel. Mint mondta, ez az akció is hozzájárul ahhoz, hogy a diákoknak felhívják a figyelmét közlekedési szabályok betartásának fontosságára.
-Pozitív tapasztalatokat szereztem a mai ellenőrzésen. Úgy vettem észre, hogy a gyerekek és az ellenőrzés alá vont gépjárművezetők örömmel fogadták ezt a kis ajándékot és talán érzik, hogy a rendőrség nemcsak a szankcionáló tevékenységet tartja fontosnak a munkájában – mondta.
Hajdú Boglárka azon sok gyermek egyike, aki a mai napon édességet kapott a rendőröktől. Meg is érdemelte, hiszen gondos körültekintés után kelt át az úttest túloldalára a gyalogátkelőnél. Kissé ugyan meglepődött, amikor a rendőr megszólította, de mosolyogva vette át a csokit.
-Először körül kell nézni, és ha nem jön autó, akkor gyorsan át kell menni a zebrán. Ha pedig az autós megáll és átenged, akkor is lehet menni – mondta el a legfontosabb szabályát az úttesten való átkelésnek a diáklány.
A pápai rendőrök több tucat édességet osztottak szét a mai ellenőrzésen a gyerekeknek és az ellenőrzés alá vont járművezetőknek. És bár a kisebb szabálytalanságokért ezúttal csak figyelmeztették a közlekedőket, a kiemelt közlekedési szabálysértéseket – a kötelezettségek szerint - ugyanúgy szankcionálták, mint más napokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!