Színes programok a Tarczy-napon


2011-12-06 19:12:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Színes programok a Tarczy-napon főképe
Tavaly az űrhajózás, idén pedig az erdő állt a Tarczy-nap fókuszában.
1807. december 6-án született Hetényben Tarczy Lajos filozófus, természettudós. Születésének 204. évfordulójára emlékeztek a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulói és dolgozói. Az egész napos rendezvény nyitásaként az iskola egyik tanulója ismertette Tarczy életpályáját, majd az Erdő fohászát hallgathatta meg a népes diáksereg Venczel Csaba köszöntője után. Az iskolában már hagyomány, hogy e napon az intézmény névadójának emlékművét megkoszorúzza a Diákönkormányzat két képviselője és Venczel Csaba igazgató. Az idei évben a Hetényből érkezett delegációi is részt vett a Tarczy-nap programjain.
Czibor Angelika, a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola igazgatónője kérdésünkre elmondta, hogy a két intézmény között 2005 óta rendkívül jó kapcsolat működik.
- Évente találkozunk a hagyományok ápolása érdekében. A múlt pénteken tartottuk Hetényben a Tarczy-napot, melyen a pápai iskola, valamint a város delegációja vett részt. Aláírtunk egy együttműködési szerződést is, mely szerint a névadó hagyományait kutatjuk, ápoljuk, egymást segítjük, illetve közösen pályázunk - mondta Czibor Angelika.
- A Tarczy-nap idén az erdők és fák köré csoportosult, ezért az aulában érdekes előadásokat hallgathattak meg a diákok erdészektől és erdőmérnököktől, amelyek az erdő fontosságáról, szerepéről, védelméről és az erdőközösségekről szóltak. Két külföldi tanulónk a saját országuk erdeiről is mesélt. A délelőtt folyamán rengeteg érdekes vetélkedőre és játékra invitáltuk a diákokat, mint például az olvasási, szépkiejtési, KRESZ, számítógépes rajz, sakk és sudoku versenyre. Az ügyesebb kezű tanulók Nyulasi József fafaragó segítségével kézműves foglalkozáson vehettek részt. A program elmaradhatatlan része a Tarczy professzor munkássága előtt tisztelgő életrajzi verseny és a sportvetélkedő volt - mondta el Venczel Csaba igazgató.
A jó hangulatú rendezvény eredményhirdetéssel zárult a déli órákban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!