Angolkönyv bemutató a Petőfi Gimnáziumban


2011-12-05 20:18:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Angolkönyv bemutató a Petőfi Gimnáziumban főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium angol munkaközössége és az Oxford University Press közösen szervezett egy öt kreditpontos továbbképzést a város közép-és általános iskolás angoltanárai számára. A foglalkozáson az angoltanárok körében jól ismert, Jilly Viktor tartott órát elsőként a pedagógusoknak, majd a 10. B osztály tanulóinak. A Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium angoltanára a Magyar Televízió Muzzy és Follow Me, valamint a Last minute English című tévés sorozatból ismerhető.
- Iskolánk és a kiadó között nagyon jó munkakapcsolat alakult ki az elmúlt évek során. Mi előszeretettel használjuk az Oxford könyveit, mivel modernek és korszerűek, jól felkészítik a tanulókat a nyelvvizsgára és az érettségire. Nagyon örülünk, hogy Jilly Viktor ma a mi iskolánkban tanít, s bemutatja a kiadó egyik új könyvét - mondta Bognár Anita, az angol munkaközösség vezetője.
Jilly Viktor azt a 2-3 évvel ezelőtt megjelent English File című könyvet mutatta be, amelyet ő is előszeretettel használ a hétköznapokban.
- A könyv annyiban különbözik az elődjeitől, hogy rendkívül érdekes témákat dolgoz fel. Nyelvtanilag is kiváló, a leckékben rengeteg a csoportmunka, a párbeszédes rész. Minden téma, ami megjelenik a könyvben, megtörtént, valós esemény, s ezáltal a diákok pillanatok alatt rá tudnak keresni a YouTube-on, vagy az interneten bárhol, ami azért fontos, mert ezáltal még inkább élővé válik számukra a tananyag, s így közelebb lehet kerülni a diákokhoz - magyarázta az angoltanár.
Az angolóra elsősorban a sport témához kapcsolódott, szó esett Maradona góljáról és az öttusázó Onyiscsenkoról is.
A továbbképzés a tanóra megbeszélésével, illetve a kiadó tájékoztatójával zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!