Pályázaton 59 millió forintot nyert a Pápai Egyesített Labdarúgó Club


2011-12-05 16:22:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pályázaton 59 millió forintot nyert a Pápai Egyesített Labdarúgó Club főképe
A Magyar Labdarúgó Szövetség idén első ízben írt ki pályázatot a látvány-csapatsportok adókedvezménnyel történő támogatására. Ennek lényege, hogy sportszervezetek az MLSZ-en keresztül támogatást kérhetnek gazdasági társaságoktól. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club is pályázott, méghozzá sikerrel, melynek értelmében közel 59 millió forint folyik be a kasszába – tudtuk meg a Perutz Stadionban rendezett sajtótájékoztatón. A pályázat egyik feltétele a 10 százalékos önrészt volt, ezt – jelen esetben - a 10 milliós összeget Pápa Város Önkormányzata biztosította.
- A pályázat koordinátora a Magyar Labdarúgó Szövetség, a társasági adóból befolyó összegből elsők között a tömegbázist kell növelnünk – derült ki Takács Pál, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnökének beszámolójából. A 14 utánpótlás-csapatunkban összesen 182 igazolt játékosunk van, a 2011/2012-es évadban mintegy 20 százalékkal kell növelnünk a labdarúgással foglalkozók számát. Mint minden egyes pályázatnál, ebben az esetben is szigorú az elszámolás, könyvelő, könyvvizsgáló rendszeresen ellenőrzi majd a kiadásokat, amit az MLSZ is felügyel. Ezúton is szeretném megköszönni a szülők, szponzorok és az Önkormányzat támogatását.
- Az elnyert 59 millió forint körülbelül a háromszorosa annak, amivel az egyesület évente gazdálkodni tud – tájékoztatott dr. Péntek Árpád elnökségi tag. A klub az alábbi célokra igényelt és kapott támogatást:
- Sporteszköz beszerzése (megítélt összeg: 12.060.900 Ft)
- Személyszállítási költségek (megítélt összeg: 4.698.000 Ft)
- Sportlétesítmény bérleti díja (megítélt összeg: 9.527.040 Ft)
- Versenyeztetési költségek (megítélt összeg: 3.888.000 Ft)
- Sportszakemberek személyi jellegű ráfordításai (megítélt összeg: 27.005.400 Ft)
- Közreműködői költségek (megítélt összeg: 1.715.380 Ft)
Dr. Péntek Árpád elmondta, az elfogadott szakmai terveknek megfelelően a jövőben is pályázni fognak.
- Egy óriási lépést tettünk előre, a megnyert összeggel egyértelmű minőségi javulást várok – mondta Lantai Balázs, a PELC ügyvezető igazgatója. A pályázat egyértelmű célja, hogy a tömegbázisunkat növelni tudjuk, a folyamatosságot a hét tagóvodával történt megállapodásunknak kell biztosítania, az oviprogramot már két éve működtetjük, melynek köszönhetően nagyobb rálátásunk van a leendő játékosokra, de a környező településekről is várjuk a fiatalokat.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a szándéknyilatkozatot december 20-áig kell elkészíteni és a Magyar Labdarúgó Szövetség felé benyújtani, ezt követően igényelhető az összeg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!