Meggyújtottuk az első gyertyát – Indul az adventi programsorozat a Kossuth utcán


2009-11-30 12:21:28  | cikk:  | 


Meggyújtottuk az első gyertyát – Indul az adventi programsorozat a Kossuth utcán főképe
Tegnap háromnegyed 12-kor már gyülekeztek a pápaiak és a Szent István Római Katolikus Iskola kisdiákjai a Fő téren, hogy mindannyian részesei legyenek a betlehemi jászol ünnepélyes kinyitásának és megáldásának. Az iskola tanulói adventi dalokat énekeltek, majd a ministránsok segítségével dr. Mail József apát, plébános megszentelte a betlehemet.

Délután a Szent Cecília Kórus műsora csalogatta a járókelőket a Kossuth utca és a Mándi Márton István utca sarkára a város adventi koszorújához, melyet Horváthné Bátor Mária, a Weöres Sándor Általános Iskola pedagógusa készített.

- A legnagyobb gondot a gyertya beszerzése okozta. Aztán elkezdtem keresgélni az interneten, és ott találtam rá a bakonybéli kolostor gyertyamanufaktúrájára. Nem is tudtam, hogy létezik hasonló itt a környéken. A fiatalember nagyon kedves volt, azonnal elkészítette nekem a kívánt gyertyákat. Nos, ez volna a város adventi koszorújának rövid története – mondta Horváthné Bátor Mária, pedagógus.

Dr. Kovács Zoltán, polgármester megnyitotta az adventi programsorozatot, melynek keretében idén is számos fellépő szórakoztatja majd a legkülönfélébb produkciókkal a Kossuth utca közönségét – egészen aranyvasárnapig.

- Advent az ünnepre való ráhangolódást jelenti. Rohanó hétköznapjainkban álljunk meg egy percre, és gondoljunk azokra a rászorulókra, elesettekre, fogyatékkal élőkre, akiknek a készülődés – ebben az elanyagiasult világban – különösen nehéz! Ezért szerveznek ebben az időszakban a városban több jótékonysági akciót, itt a Kossuth utcán például a Pápai Rotary Asztaltársaság várja az adományokat egy szívbeteg asszony javára – hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán.

A megnyitóünnepség után a polgármester és jelenlévők közösen gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!