Énekes advent a Nagytemplomban


2011-12-04 07:55:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Énekes advent a Nagytemplomban főképe
Pápán már kilencedik éve hagyomány, hogy a városban működő felnőtt kórusok advent idején közös koncertet adnak. Így történt ez tegnap is, amikor hat kórus, a Szent Cecília Kórus, a Baptista Zenei Együttes, a Séllyei István Kórus, a Nyugdíjas Énekkar, a Pápai Erkel Kórus és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara csodálatos éneke töltötte be a Nagytemplomot.
Balatoniné Horváth Sarolta, a Szent Cecília Kórus vezetője, a koncert szervezője kérdésünkre elmondta, hogy a hagyományt az Erkel iskola indította újra, amikor felújították az iskola épületét.
- Fontosnak tartjuk, hogy minden kórus megismerje a másik munkáját. Egy évben egyszer megpihenünk és meghallgatjuk egymást. Úgy gondolom, hogy ezzel az adventi koncerttel benépesítjük a betlehemet is, ugyan nem Szűz Máriával és az Úr Jézussal, hanem a pásztorokkal, a szolgákkal - mondta a szervező.
A szép számban megjelenteket dr. Mail József apát plébános köszöntötte, aki azt hangsúlyozta, hogy advent a várakozás, a felkészülés időszaka Jézus születésére. Advent idején a szívünket is fel kell készíteni az ünnepre. Ilyen alkalom lehet ez a mai koncert is.
Az adventi-karácsonyi hangverseny a hat kórus közös énekével, a Csendes éj című dallal zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!