Pályaválasztási tanácsadó és nap a Refiben


2011-12-04 07:44:24  | cikk: Tóth Tamara  | 


Sok fiatal nyolcadikos számára jelent ezekben a napokban nagy gondot a pályaválasztás és a legtöbben közülük még 18 éves korukra sem döntik el, hogy mit szeretnének csinálni iskola után. Éppen ezért a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája rendhagyó módon idén is megtartotta első, a pályaválasztást segítő nyílt napját. A nap folyamán 9-től 12 óráig nem régóta dolgozó, friss diplomás, illetve még egyetemista volt refisek segítettek tanácsaikkal, tapasztalataikkal és érdekes előadásaikkal az érdeklődőknek, a nyílt nap rendezvényeivel párhuzamosan futó pályaválasztási tanácsadó napon a döntéshozatalban.
A tapasztalatok alapján a nyílt nap jó lehetőség az aggódó szülőknek és gyerekeiknek, hogy az iskola dísztermében közvetlen beszélgetések keretében leülhessenek azokkal a fiatalokkal, akik jelenleg a legpontosabb információkat tudják nyújtani a pályaválasztási és a munkaerő-piaci kérdésekkel kapcsolatban.
Az iskola fő profiljából adódóan a következő szekciókban nyújtott lehetőséget az érdeklődésre: lelkész-teológus, humán, jogász, művészeti és reál: orvos, biológia-kémia, műszaki-pénzügyi szakterületek. A nap során Bella Péter református lelkipásztor Kálvin egy napjáról, a korabeli ételekről és egy hitvitával kezdte előadását, a nagy tornateremben Müller Anita táncbemutatóval adott pillanatképet az iskola művészeti oktatásáról, valamint egész nap megtekinthető volt az első emeleti zsibongóban Kerpel Péter művésztanár kiállítása.
Mindezekkel párhuzamosan az érdeklődők megismerkedhettek az iskola régi-új arculatával, a következő tanév osztályfőnökeivel is, és megtekinthettek egy rendhagyó szombati tanítási napot sok meglepetéssel. Délután a szülők meglátogathatták az internátusokat is. A tavalyihoz hasonlóan idén is rendkívül sokan eljöttek a pápai Refi nyílt napjára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!