„Nem csak egyszerűen egy motor, ez GOLD WING!”


2009-08-02 18:25:10  | cikk:  | 


„Nem csak egyszerűen egy motor, ez GOLD WING!” főképe
A Gold Wing Klub Magyarország 1999-ben alakult - az akkor még igen csak kevés magyarországi wingesből adódóan – tíz fővel. A GL 1800-as motor megjelenésével jelentősen megnőtt a gold-wingesek száma, amely szükségessé tette, hogy a klub átalakuljon 2006-ban és mára 43 tagot számlálnak. 2006 augusztusában küldték el csatlakozási kérelmüket Martin Priznitznek, a GWEF titkárának, aki nagy örömmel segített és egyengette útjaikat.
2007-ben aztán felvételt nyertek az európai Gold Wing szövetségbe (GWEF), melynek központja Belgiumban található. Belgiumban évente két alkalommal tartanak taggyűlést, ahol a következő évek eseménynaptárát is meghatározzák.
 A tagság célja, hogy külföldi gold-wingesekkel rendezvényeik keretén belül megismertessék Magyarországot, annak hagyományait és olyan természeti tájait, amit egy áthaladó turista nem lát.
GWEF-nek 22 tagja van: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Anglia, Hollandia, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, az EU-s tagországokon kívül tagja a klubnak Oroszország, Ukrajna és Svájc is.
Idén, a klub fennállásának tizedik évfordulóján kapta meg Magyarország azt a lehetőséget, hogy az I. Magyarországi GWEF találkozót megszervezze. Erre került sor Pápán 2009. július 30 - augusztus 2. között.
A találkozó egyik csúcspontja a „nemzetek motoros felvonulása” volt; GOLD WING, amerre a szem ellát. Aki egyszer meghallja egy Gold Wing hangját, az utána örökké vágyakozni fog utána.
604 csoda érkezett városunkba és mind a 22 tagállam képviseltette magát a találkozón! A szervezőknek csak gratulálni lehet, minden elismerés az Övüké, hiszen 22 tagországgal szót érteni is elég nagy feladat és ők még ezen felül koordinálták és kézben tartották az eseményeket.
Óriási elismerés városunknak, hogy minket választottak e nem mindennapi rendezvény helyszínéül. Az okok között szerepelt, hogy kempingünk párját ritkítóan nívós, városunk közel van mindenhez, ami egy külföldit vonz, pl.: Balaton, és nem utolsósorban van egy csodálatos Várkertfürdőnk is.
2009. augusztus 1-jén 20 órakor kezdődött a díjátadó ünnepségük a Városi Sportcsarnokban. 2950 km-t tett meg hogy eljusson hazánkba a legmesszebbről érkező finn nő és 3350 km-t „szárnyalt” a spanyolhonból érkező Perdo, aki a legmesszebbről érkező férfitag díjat vehette át. Díjazták a legfiatalabb nőt, egy 20 éves holland hölgyet, és Svédországból érkezett a legöregebb – 83 éves - motoros. Mind a 22 tagállam kapott díjat, a franciák lettek az elsők, 66 motorral érkeztek Pápára.
Ma délelőtt 10:30- kor volt a találkozó zárása.
Véget ért egy álom, melynek  pár napig  mi is részesei lehettünk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!