„ A cél motivál, erőt és tartást ad” - Szalagavató ünnepély a Közgázban


2011-12-03 07:29:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„ A cél motivál, erőt és tartást ad” - Szalagavató ünnepély a Közgázban főképe
„Az embernek kétféle attitűdje lehet az életben: az építés vagy az ültetés. Az építők munkája évekig is eltarthat, de egy napon véget ér. Akkor megállnak, és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat. Ezzel szemben vannak az ültetők. Ők folyton küzdenek a viharokkal, az évszakokkal, és csak ritkán pihennek. És miközben állandó figyelmet követel a kertésztől, azt is lehetővé teszi, hogy az élet egy nagy kaland legyen számára… „idézte Paul Coelho szavait az egyik végzős osztály műsorában.
A szalagavató a középiskolás évek utolsó fázisának nyitóünnepsége, a diákélet szép hagyománya. Tegnap este egy ilyen ünnepségen vehettek részt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményének, a volt Közgáznak a végzősei, tanárai és hozzátartozói. A négy osztály vidám, zenés-táncos összeállításai után, amelyek az együtt töltött szép éveket idézték fel, Karnerné Pethő Katalin igazgatóhelyettes köszöntötte az ünneplő közösséget. Mint mondta, az igazi ünnep olyan esemény, ami a közösség minden tagjának fontos, nem teher, és elsődleges cél, hogy másoknak örömet szerezzen vele. Az ünnep sikere nem azon múlik, hogy mennyi pénzt költünk rá, nem a külső csillogás, az ajándék mérete a fontos.
- A szalag, amit ma osztályfőnökötök feltűz, jelzi, hogy hamarosan véget érnek a középiskolás évek, lezárul egy korszak. Még hátravan egy nehéz félév, sok munkával és fontos döntésekkel. A szalag figyelmeztessen benneteket a következő félévben a felelősségre is. Felelősek vagytok elsősorban magatokért, de szüleitekért, az osztálytársakért, az iskoláért is, hiszen döntésetek nem csak rátok lesz hatással, hanem környezetetekre is - mondta az igazgatóhelyettes.
Végül az est fénypontja, a piros-kék szalagok átvétele, majd feltűzése következett. Ezt követően Hardiné Szabó Andrea a végzős diákok szüleinek nevében szólt az egybegyűltekhez.
- A szalag elválaszt, leválaszt és összeköt. Elválaszt a gyermekkortól, figyelmeztető jelet ad a közelgő érettségire, s egyben tovább is mutat az érettségin, hiszen kérdések tömege kavarog a diákokban. A feltűzendő szalag arra figyelmeztet, hogy ne hagyd magad, a döntéseket Te magad hozzad meg, tűzz ki célt, különben elveszel a világban. Minden iskola olyan, amilyen diákot nevel. Több ezer tanuló tett itt a Közgázban érettségi vizsgát, sok fiatal indult innen a nagybetűs életbe. Legyetek hát ti is büszkék arra, hogy közgázosok lehetettek - hangsúlyozta Hardiné Szabó Andrea.
A végzős diákok színvonalas műsora a keringővel, majd egy pezsgős koccintással zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!