Megújul a Gróf úti járda egy szakasza


2011-12-02 20:14:46  | cikk: HuHa  | 


Megújul a Gróf úti járda egy szakasza főképe
Mintegy száz méter hosszan, 140 m2 felületen újul meg a Gróf úti járda, a körforgalomtól a Vasvári Pál utca kereszteződéséig. A munkálatok javában folynak, a jövő hét elejére teljesen elkészül a térkőburkolatos szakasz.
-A Gróf úti járdának ez a része rendkívül rossz állapotban volt, feltöredezett az aszfalt és botlásveszélyessé vált, a csapadékvíz elvezetésének hiánya miatt pedig tócsákban gyűlt össze a víz egy-egy eső után – indokolta a beruházást Molnár István városfejlesztési osztályvezető. A munkálatokat végző cég a közelmúltban elbontotta a régi felületet, kialakította a vízelvezető rendszer bekötéseit, kiépítették a járdaszegélyt, egy vékony betonréteg fölé elkészítették a murva alapot, jelenleg pedig a térkő lerakásán dolgoznak.
Az önkormányzat ezzel együtt több apró munkát pályáztatott meg, így a járdaépítés mellett a Kálvária temetőnél a vízelvezető rendszer javításával orvosolják a magas talajvízszint okozta problémákat - a lehetőségek szerint -, valamint a Győri úton egy átereszt tisztítanak ki a kivitelezők. A három munka négy millió forintos költségvetésből készül el. Molnár István elmondta, a városfejlesztési osztály folyamatosan méri fel a járdák állapotát és a legrosszabb minőségű szakaszok megújítását végzik el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!