Gyerekek a Bibliában


2011-12-02 20:07:12  | cikk: mo  | 


Gyerekek a Bibliában főképe
2008-ban a Biblia éve ihlette a Tarczy Lajos Általános Iskola bibliaismereti vetélkedőjét, melyet azóta minden év decemberében, az intézmény névadója tiszteletére rendezett jeles alkalom, a Tarczy-nap köré szerveznek. A bibliaismereti verseny népszerűsége évről évre nő, az idei esztendőben 13 csapat, összesen 52 diák küzdött meg a könyvutalványokért – tudtuk meg Mógor Adrienntől, a megmérettetés szervezőjétől. A pedagógus érdeklődésünkre elmondta, a város minden általános iskolai képzést folytató intézménye képviseltette magát a versenyen. A vetélkedő célja, hogy a diákok jobban megismerjék, olvassák és kedveljék a Bibliát. A verseny írásbeli és szóbeli részből áll, melynek témája minden évben más és más. A korábbi években gyakran az advent és a karácsony került középpontba, most azonban viszont Gyerekek a Bibliában címmel hirdették meg a vetélkedőt. E téma kapcsán a feladatokban megjelenik Izsák és Mózes története, Sámuel elhivatása valamint Mark evangéliumából, Jairus lányának feltámasztása.
A verseny három korcsoportban zajlott: az 1. és 2. osztályosok rajzban mérték össze tudásukat, míg a 3-4-5. és a 6-7-8. osztályosok tesztlapot töltöttek ki, ezenkívül szóban, kérdésekre is kellett válaszolniuk.
A bibliaismereti vetélkedőn Márkus Mihály református lelkipásztor, Bereczki Judit református hitoktató, Kövy Rózsa pedagógus, Mezeiné Kiss Adrienn, a pápai és környékbeli katolikus hitoktatók vezetője valamint Polgárdi Sándor evangélikus esperes értékelte a diákok munkáit.

Képek:

Eredmények:
II. korcsoport (3-4-5. osztály)
1. Szent István Római Katolikus Általános Iskola
2. Tarczy Lajos Általános Iskola
3. Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola

III. korcsoport (6-7-8. osztály)
1. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma
2. Tarczy Lajos Általános Iskola
3. Munkácsy Mihály Általános Iskola

Az I. korcsoportban még nem születtek eredmények.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!