Betlehemet állítottak az Erkelben


2011-12-01 16:59:46  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Betlehemet állítottak az Erkelben főképe
Az advent szó jelentése eljövetel, a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „Az Úr eljövetele”. Az advent egyben a várakozás időszaka is, ilyenkor kicsik és nagyok egyaránt visszaszámolják a napokat. Ezt a várakozást szerette volna az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nevelői közössége meghitté és ünnepivé varázsolni az iskola életében is, ezért a karácsonyfa mellé idén betlehemet is állítottak a tanárok. Az elkészült csodát Heizer Zoltánné igazgatónő ezekkel a szavakkal adta át jelképesen a diák-önkormányzati képviselőknek és az erkeleseknek:
- Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka, ilyenkor a legszebb és legszentebb ünnepre, a karácsonyra készülünk. Négy héttel karácsony előtt meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát, mi is megtettük ezt. Ebben a tanévben voltak olyan ügyes kezű tanár nénik és tanár bácsik, akik egy meglepetéssel készültek az iskola tanulóinak. A régi idők varázslatos világát szerettük volna megidézni, amikor ezekkel az ember nagyságú szobrokkal megépítettük a betlehemet. Ha megállunk előtte, akkor egyfajta nyugalom tölt el bennünket, hiszen a szeretetre, a békére emlékeztet a Szent Család. Fogadjátok olyan szeretettel tőlünk ezt a betlehemet, mint amilyen szeretettel építettük nektek - mondta az igazgatónő.
Heizer Zoltánné azt is elárulta, hogy jövőre a tervek között szerepel a Szent Család kiegészítése a három királyokkal és az állatokkal.
A jelképes átadót egy szívmelengető versszavalat előzte meg, majd utána a Mini Kórus varázsolt adventi hangulatot az iskola zenekarával karöltve.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!