Aczélnak 4000 eurót ért a ZTE – Siófok meccs?


2011-12-01 15:25:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Aczélnak 4000 eurót ért a ZTE – Siófok meccs? főképe
A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében konkrétumokat is megfogalmazott Aczél Zoltán tegnapi őrizetbe vételével kapcsolatban. Ezek szerint a korábban már gyanúba keveredett S. László és H. Gábor vallomása alapján az edző 4000 eurót vett át, miután a ZTE–Siófok (5–3) mérkőzésen az elvárt eredmény született, vagyis legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A. Zoltánnal szemben 2 rendbeli gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja merült fel.
A megalapozott gyanú lényege szerint A. Zoltán a 2009. április 21. napján lejátszott Honvéd–Siófok (2–2) Magyar Kupa-elődöntő mérkőzés előtt, mint a Siófok labdarúgócsapatának edzője elfogadta játékosai, S. László és H. Gábor azon ajánlatát, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A. Zoltán ekkor azt is megígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül az A. Zoltán és a játékosok hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan előny kifizetésére nem került sor.
A. Zoltán a 2009. május 23. napján lejátszott ZTE-Siófok (5–3) bajnoki mérkőzés előtt, mint a Siófok edzője elfogadta játékosai, S. László és H. Gábor ajánlatát, miszerint 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének olyan befolyásolásában, hogy legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A. Zoltán tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze. Mivel a mérkőzésen az elvárt eredmény született, a meccs után S. Lászlótól és H. Gábortól átvette az ígért 4000 eurót.
A. Zoltán az őrizetbe vétele és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, vallomást tett, amelyben tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

(nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!