Bundaügy: Letartóztatták Aczél Zoltánt


2011-11-30 21:59:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bundaügy: Letartóztatták Aczél Zoltánt főképe
A Nyugat.hu szerint - a Siófok korábbi bundagyanús meccsével összefüggésben - letartóztatták, majd Budapestre vitték Aczél Zoltánt a Videoton-Haladás Magyar Kupa mérkőzés után. A hírt az MTI is megerősítette, a távirati iroda szerint bilincsben vitték el Aczélt a székesfehérvári kupamérkőzésről. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy "a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések, melynek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően történt előállítás, amelynek ugyanakkor nincs köze a találkozóhoz és a két résztvevő csapathoz". Nevet ugyanakkor nem említett. Hozzátette, csak csütörtökön áll módjában bővebb tájékoztatást adni az előállítással kapcsolatban. A Nyugat.hu rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a Siófok labdarúgója, Sütő László szabadlábra helyezésének volt az ára az, hogy vallomást tegyen Aczél Zoltánra. Az edző 2009-ben a Siófok kispadján ült. Aczélt a helyszínen kihallgatta a rendőrség, senkit nem engedtek a közelébe, a Nyugat információi szerint a rendőrség azt mondta, hogy nem hívhat ügyvédet. A mérkőzés után több mint egy órával Aczél Zoltánt megbilincselve a parkolóban lévő egyik autóhoz vezették, majd visszavitték az edzői szobába. Mintegy másfél órával a mérkőzést követően a továbbra is bilincsben lévő edzőt beültették egy rendőrautóba, amely szirénázva elindult a stadionból. A Nemzeti Nyomozóiroda sajtószóvivője azt mondta, az edzőt Budapestre szállítják, mert bűncselekmény alapos gyanúja merült fel ellene. A Haladás 1–0-s vereséget szenvedett a Magyar Kupa mai mérkőzésén, a játékosok a tréner nélkül indultak vissza Szombathelyre.

(origo.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!