Kést szorítottak a pultos hölgy nyakához – két napon belül rendőrkézre kerültek a rablók


2011-11-30 21:34:13  | cikk: HuHa  | 


Kést szorítottak a pultos hölgy nyakához – két napon belül rendőrkézre kerültek a rablók főképe
Súlyos bűncselekmény sikeres felderítéséről adott hírt ma délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Nagy Ákos százados a múlt szombat esti súlyos megítélésű bűntett eseményeit idézte fel.
-Az egyik pápai vendéglátóhelyen két maszkos férfi lepte meg a záráshoz készülő pultos hölgyet. Az egyik tettes elállta a bejáratot, hogy senki ne léphessen a helyiségbe, a másik maszkos férfi pedig eközben a pult mögött álló alkalmazottra támadt. A hölgy nyakához kést szorított – szerencsére sérülést nem okozott neki – majd a pénztárgépben található bevétellel elmenekültek.
A tetteseknek valószínűleg nem érte meg a balhé, hiszen mindössze pár tízezer forinttal távoztak a helyszínről, ugyanakkor a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettéért akár tíz év szabadságvesztésre is ítélheti őket a bíróság.
Nagy Ákos elmondta, az egyik tettes aznap este járt már a sörözőben, elfogyasztott egy üdítőt, majd utolsó vendégként távozott a szórakozóhelyről, és néhány perc múlva társával együtt - maszkkal takarva arcukat - tértek vissza a rablás elkövetésére. A nyomozóknak nem volt könnyű dolguk, hiszen ilyen bűncselekmény esetén olyan sokkhatás éri a sértettet, ami a megfigyelőképességére is kihat. Ennek ellenére, a kitartó, rutinos és a hétvégi pihenőidőt is feláldozó nyomozói munka gyorsan meghozta eredményét, és hétfő délután már rendőrkézen voltak a gyanúsítottak.
-Kollégáimnak másfél nap alatt sikerült az elkövetők személyét megállapítani, elfogni és őrizetbe venni őket. Mindkét személy esetében előterjesztést tettünk az előzetes letartóztatásukra – mondta el a százados. A nyomozás során kiderült, a két gyanúsított körültekintően felkészült a bűncselekményre, váltóruhát is vittek magukkal, amit aztán a rablás után egy konténerbe dobtak. A rendőrök ezeket is megtalálták és lefoglalták, valamint kiderítették azt is, hogy a mostani esetet megelőzően a közelmúltban is jártak már a helyszínen a rablók. Akkor zárás után törtek be a vendéglátóhelyre és mintegy kétszázezer forintot zsákmányoltak. Az elkövetők pápai fiatal felnőttek, mindketten büntetett előéletűek. Egyikük három hónappal ezelőtt szabadult egy külföldi börtönből, ahol hat évet ült kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt.
Szerda délelőtt békés nyugalom uralkodik az Erkel sörözőben. Néhány vendég van csak a helyiségben, a pult mögött pedig az a hölgy áll, aki a rabláskor is szolgálatban volt a vendéglátóhelyen. A törékeny alkatú pultos nem kíván beszélni a bűncselekményről, mint mondta még most is az események hatása alatt áll, és bizony megdobban a szíve, ha nyílik az ajtó. Helyette a szórakozóhely tulajdonosa mesél a szombat éjszakáról.
-Kolléganőm zárás előtt telefonált, a másnap reggeli programot egyeztettük, aztán letettük a telefont és néztem tovább a tévét. Pár perc múlva ismét csörög a készülék és a kolléganőm kiabál „Kiraboltak. Gyertek, kiraboltak.” Feleségemmel azonnal indultunk, ő bejött a sörözőbe és értesítette a rendőrséget, én pedig kocsival a körbejártam gyorsan a környéket, hátha látok gyanús alakokat – idézte fel Péter Tamás. Az Erkel utcai kereszteződésből azonban négy irányban is el lehet indulni és a környéken sok apró utca is húzódik, így nem járt sikerrel.
-Pár perc múlva visszatértem és addigra már itt voltak a rendőrök is két autóval. Ezt a gyors intézkedést is köszönöm nekik, és persze azt is, hogy ilyen gyorsan a tettesek nyomára bukkantak.
Az Erkel söröző tulajdonosa mesél a közelmúltban történt betörésről is. Az a rablás előtt egy héttel történt, akkor a vendéglátóhely hátsó ajtaját felfeszítve jutottak be az épületbe és vitték el a bevételt. Péter Tamás úgy véli, a tettesek ismerték a környéket, volt helyismeretük, tudták, mit hol találnak. Azon a napon éppen elromlott a riasztó és a szerelők csak másnap tudták megjavítani, s az erről szóló beszélgetést lehet, hogy többen is hallották a sörözőben. Az esetet követően tartott attól, hogy a betörők visszatérnek még, de azt nem gondolta, hogy a bejárati ajtón át érkezve, zárás előtt, rablás formájában próbálják újra kifosztani a sörözőt. A betörés óta egyébként megjavították a riasztót és újabb vagyonvédelmi eszközöket is felszereltek.
A rablás kapcsán Nagy Ákos százados figyelmeztetően megjegyezte, a pápai nyomozók hosszú évekre visszamenően – egy eset kivételével - minden rablást felderítettek, a tetteseket elfogták és a továbbiakban is ezt teszik, ezért az ilyen súlyos megítélés alá eső bűncselekmények elkövetésén senkinek sem érdemes gondolkodnia.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!