Adventi projekt a Weöresben


2011-11-30 18:55:10  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi projekt a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában minden évben több alkalommal tartanak témanapokat, melyeket a napközis munkaközösség szervez. Az első ilyen szeptember végén volt, amikor minden a mese jegyében zajlott, most pedig advent idejére szerveztek hasonló programot a napköziseknek. A kedd délután kezdődött program holnap ér véget.
- Tegnap délután ráhangolódásként a negyedik osztályos diákok egy betlehemes műsort adtak elő, majd a program ma délután folytatódott. Minden csoport más és más karácsonyi ajándékot készített. Az ügyes kezű gyerekek közül volt, aki hópihét kókuszreszelékből, ablakdíszt papírból, mécsest, díszdobozt, angyalkát és betlehemet készített ötletes kellékekből, s közben halk karácsonyi zene szólt ráhangolódásként. A díszeket persze haza is vihették a gyerekek karácsonyi ajándéknak, de díszítjük vele iskolánkat is. Úgy gondolom, az advent elmaradhatatlan része a hangverseny, ezért holnap délután a Szent József kápolnába látogatunk el és meghallgatjuk az orgona csodás hangját. Advent idején a lelki ráhangolódás is nagyon fontos, ezért Puskásné Tófeji Valéria jön el hozzánk és a szeretetről beszélget a tanulókkal, valamint régi képeslapokról tart előadást Váminé Molnár Emma könyvtáros. Holnap délután a napközisek mézeskalácsot süthetnek, mesefilmeket nézhetnek, melynek a karácsony a témája vagy éppen társasjátékozhatnak, kártyázhatnak is egymással vagy szüleikkel - mondta hírportálunknak Galláné Horváth Gabriella, a 3. a osztály napközis tanára.
A háromnapos program holnap délután zárul.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!