Orbán Imre a Jobbik megyei munkájáról


2011-11-30 18:44:34  | cikk: mo  | 


Orbán Imre a Jobbik megyei munkájáról főképe
A Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a Fővárosi Bíróság döntését, amely kimondta: a rendőrség jogszerűtlenül oszlatta fel 2009. július 4-én a Magyar Gárda mellett rendezett szolidáris tüntetést – derült ki Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezete elnöke, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján. Orbán Imre hozzátette, a döntés által megnyílt a jogorvoslati lehetőség mindazok számára – köztük Orbán Imre számára is – akik joghátrányt szenvedtek a tüntetés alkalmával 2009. július 4-én.

A Jobbik megyei alelnöke arról is beszámolt, a napokban megalakult a Jobbik Veszprém Megyei Szervezetének Rendvédelmi Kabinetje. A kabinet élére a tagok Orbán Imrét választották meg. Az alakuló ülésen meghatározták a kabinet fő céljait és megtárgyalták, miként kívánják elősegíteni a megye városainak, valamint a kisebb, de bűnügyileg fertőzöttebb települések közbiztonságát.
- A kabinet eltökélt célja, hogy szakmai segítséget nyújtson az adott térség országgyűlési képviselőinek és felmérje a települések bűnügyi fertőzöttségét, majd megoldási javaslatokat dolgozzon ki a problémák kiküszöbölésére – fogalmazott Orbán Imre.
A kabinet vezetője érdeklődésünkre elmondta, Pápa esetében a már korábban is hangsúlyozott, kiemelten problémás területekre fognak koncentrálni, pl. a Csatorna u., Celli út, Mező u. vagy a Kis tér környékére.

Orbán Imre a megyei közgyűlésben végzett jobbikos munkára is kitért tájékoztatójában. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése mai ülésén 18 napirendi pontot tárgyalt. Orbán Imre megyei közgyűlési képviselő arról tájékoztatott, az ülésen Dobó Zoltán a Jobbik megyei frakciójának vezetője interpellációjában a Nemzeti Lovas Stratégiával kapcsolatban arra kérte a Veszprém Megyei Önkormányzat oktatásért felelős szakembereit és a megyei közgyűlés elnökét, hogy a megyei önkormányzat fenntartásában lévő tanintézményekben a lehetőségeket szem előtt tartva vizsgálják meg a lovas oktatás bevezetésének előnyeit.
Orbán Imre szintén interpellációval fordult a közgyűlés elnökéhez. A Veszprém Megyei Önkormányzat honlapja szerint, szeptember hónapban több mint 1,6 milliárd forint értékben versenytárgyalást írtak ki a megyei önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok értékesítésére – fogalmazott a jobbikos képviselő. Orbán Imre az után érdeklődött, hogy kik vásárolták meg az adott ingatlanokat illetve az ingatlanértékesítésből származó bevételt mire fordították. A közgyűlés elnöke tájékoztatta a jobbikos képviselőt, miszerint mindösszesen csak egy ingatlant értékesítettek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!