Bravúros pápai kosárdiadal


2009-11-29 21:30:53  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Bravúros pápai kosárdiadal főképe
Az NBI/B-s kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában vasárnap este az eddig veretlen Sopron látogatott a városi Sportcsarnokba. Az összecsapás előtt a Sopron hét győzelmet számlált ebben a bajnokságban, a Budapesti Honvéd, a Kozármisleny, a PEKOSI-Hegyvidék, a Fehérvár KC, a Budafok, a Sárvár és az ELITE Basket Törökbálint sem tudott megálljt parancsolni Vetési Imre csapatának, akik az idei pontvadászat során több alkalommal is meggyőző 60 (!) pont feletti győzelmet arattak aktuális ellenfelükkel szemben. A pápaiaknak a szezonnyitón jött össze eddigi egyetlen győzelmük, azóta öt vereség csúszott be Vajda József legénységének. A mestert a várható esélyekről a kezdő sípszó előtt faggattuk.

- Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, erőnkön felül kell teljesítenünk, ha nyerni akarunk. Még kell nekünk 2-3 hét, amíg olyan lesz csapat, ahogy elképzeltem. Sajnos többen is sérüléssel bajlódnak, Bogdán Erik, Kollár Balázs, Károly Máté sem 100 százalékos. Ismerjük az ellenfelet, a 210 centis Csaplár-Nagy Arnoldra és Kováts Viktorra készültünk, nehéz lesz tartani őket, de mindent el fogunk követni.

Karácsonyi révén a vendégek szerezték az első kosarat, nem sokkal később Lázár egyenlített. Már az első negyed nagy küzdelmet hozott, a hazaiak próbáltak szervezetten védekezni és támadásban is hatékonynak bizonyulni. Két perccel az első 10 perc vége előtt 5 pontra megléptek a soproniak, ám Horváth Roland triplájának és Károly Máté két pontjának köszönhetően 16-21-re feljöttünk az első negyed végére. A folytatásban 3 perc elteltével sikerült újabb pontokat szereznünk, 18-21 állt ekkor az eredményjelzőn. A negyed derekán ismét jól védekeztek a mieink, két soproni támadást is sikerrel akadályoztak meg, Lázár hármasával pedig először vezettünk a derbin (26-25). A végére centerben megint Csaplár-Nagy villogott, neki köszönhetően 1 pontos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok, 30-31 volt az állás. A soproniak kezdték jobban a második félidőt, Bausz révén két tripla is a mieink gyűrűjében landolt, támadásaink azonban ezúttal sikertelenek voltak, a negyed felénél 10 pont volt a különbség (35-45). Vajda mester rögtön időt is kért, kéréseit betartották a fiúk, így 2 perccel a zárónegyed előtt 45-48-ra zárkóztunk fel. Másodpercekkel a negyed vége előtt Kollár két ember között parádésan szórt be egy hármast, így a 49-50-es állás azt jelentette, hogy a döntés az utolsó negyedre marad. Két gyors triplával kezdődött a mindent eldöntő 10 perc, előbb Kováts, majd Horváth köszönt be. Az izgalmak tovább fokozódtak, Ács és Horváth hármasára Bausz válaszolt, ezzel 68-65 volt az eredmény. A Pápa ezen az estén teljesen egyenrangú ellenfele a kék mezes soproniaknak, nem látszik a két csapat közti tudásbeli különbség. 70-67-nél Ács remek védekezéséből Horváth szerzett újabb duplát. Csaplár-Nagy sem bírt már a mérkőzés vége felé az idegeivel, álló játéknál a center Fülöpöt ütötte hátba, ám a játékvezetők megtorlatlanul hagyták az esetet. 2:35 minutummal a vége előtt Kováts begyűjtötte ötödik faultját is, ráadásul a mieink továbbra is magas szinten kosárlabdáztak, így tovább nőtt az előnyünk, két percnél 73-67-re vezettünk. A végjátékra sikerült megtartani az összeszorgoskodott előnyt, így a Pápa megszerezte idei második győzelmét, 82-71 lett a végeredmény.
Minden dicséretet megérdemel Vajda József legénysége, hiszen egész mérkőzésen remek játékot bemutatva, összeszedett játékkal győzte le a bajnokság éllovasát. A pápai mester így látta a négy negyedet.

- Minden tiszteletem a csapatnak, óriásit játszottunk ma. Támadásban nem játszottunk jól, védekezésünk viszont szenzációsan működött. Azt mondtam a srácoknak, hogy ha az utolsó negyedben 20 pontot dobunk, nyerünk, ezt túlteljesítették, hiszen majdnem 30-at dobtunk. Ha sérültjeink felépülnek, még jobbak lehetünk, bízom benne, hogy ez a mai győzelem egy szép sorozat kezdete.

A pápaiak eddigi találkozói:

Budafok - Pápa-Damla KC 68-77
Pápa-Damla KC – Sárvár 78-86
Pápa-Damla KC - Kanizsa KK 53-68
Bonyhád - Pápa-Damla KC 104-61
Kozármisleny - Pápa-Damla KC 81-78
Veszprémi Egyetem - Pápa-Damla KC 101-86
Pápa-Damla KC – Sopron 82-71

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!