A Jobbik a testületi ülésről


2011-11-29 19:44:30  | cikk: mo  | 


A Jobbik a testületi ülésről főképe
Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón véleményezte a múlt heti testületi ülésen tárgyalt előterjesztéseket. A jobbikos politikus elmondta, a 2012. évre vonatkozó költségvetési koncepcióval kapcsolatban egyértelmű az álláspontjuk:
- Nem vitás, hogy 2012-ben még szűkösebben kell a települési önkormányzatoknak gazdálkodniuk, hiszen maga a koncepció is a Széll Kálmán-tervet és az egykulcsos személyi jövedelemadót említi meghatározó kiindulási pontként a jövőre nézve. Demján Sándor már a cselekvési program születésekor egy markáns és radikális megszorításokat hozó csomagnak nevezte a Széll Kálmán-tervet, neves közgazdászok, mint Mellár Tamás és Bod Péter Ákos egyértelműen zsákutcának nevezték az egykulcsos személyi jövedelemadót. A Jobbik képviselőjeként nem tudtam támogatni a költségvetési koncepciót, annál is inkább, mert Pápán ugyan nem lesz ebadó, de lesz helyette kommunális adó, mely újfent nehéz helyzetbe hozza majd a pápai lakosokat – fogalmazott Erőss Bulcsú.
A jobbikos önkormányzati képviselő arról is beszámolt, a vízdíjak emelését pártjuk támogatta, mert úgy vélik, nem lehet demagóg módon politizálni: azaz ellenzékben minden emelést elutasítani, kormányon pedig mindent támogatni, ez a Fidesz módszere – tette hozzá a politikus.
A belváros forgalmának tehermentesítése miatt a Jobbik támogatta a parkolási bérletek díjtételeinek emelését is, illetve megszavazta a közterület használati díj mértékének emelését. Erőss Bulcsú ez utóbbit azért támogatta, mert megítélése szerint a vállalkozásoknak hozzá kell járulniuk a város önkormányzatának anyagi segítéséhez, amennyiben Pápa közterületein szeretnének reklámhordozókat elhelyezni.
A jobbikos képviselő a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatói állására beérkezett egyetlen pályázat elbírálása kapcsán elmondta, az a jelölt aki nem bírja a nevelőtestület, az alkalmazotti közösség és a szülői szervezet támogatását, az nem kerülhet pozitív elbírálás alá, éppen amiatt, mert abban az esetben a testület nem szakmai, hanem politikai döntést hozna.
Erőss Bulcsú elmondta azt is, elfogadta az Egészségügyi Alapellátási Intézet beszámolóját, mivel abból jól látszott, hogy az intézet szakmailag magas színvonalon gyakorolja teendőit és elkötelezettek a pápaiak gyógyításában.
A jobbikos önkormányzati képviselő megjegyezte, egyetértett a Pápa Városi Televízió intézményvezetőjének, Varga Andrásnak a testületi ülések televíziós közvetítése kapcsán tartott szakmai beszámolójával.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!