„Gondolkodj egészségesen” - életmódprogram a Nátuskerti Óvodában


2011-11-29 07:20:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Gondolkodj egészségesen” - életmódprogram a Nátuskerti Óvodában főképe
A Nátuskerti Óvoda már évek óta rendszeresen részt vesz a „Gondolkodj egészségesen” című programban november végén, melynek célja, hogy minden Magyarországon élő gyermek olyan környezetben fejlődhessen, amely maximális esélyt biztosít számára a testileg-lelkileg egészséges felnőtté váláshoz.
- Óvodánkban mind a négy csoport részt vesz „Gondolkodj egészségesen” programban, melynek segítségével az ovisok játékosan ismerkedhetnek az egészséges életmóddal. A projekt lényege, hogy ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban ugyanazt a mesét olvassák fel az óvó nénik a kicsiknek minden óvodában országszerte, persze csak akik csatlakoztak a programhoz. Idén ez a mese: A titok, ami a színekről, a lelki boldogságról szólt. Utána a gyerekek az otthonról hozott friss gyümölcsökből készített mézes salátát fogyasztották el jóízűen. Az életmódprogram során a gyerekek a mese érzelmi elemeire épülő drámajátékokat játszották el, és a mese kapcsán le is rajzolták elképzeléseiket - mondta hírportálunknak Cserepesné Herczeg Anna, a Margaréta csoport óvónője.
A délelőtt folyamán a kiscsoportosok, mint új tagok egészség zsákokat vehettek át, melyben a fogkefe mellett zöldborsó konzerv és bio kölesgolyó is volt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!